MENIU

"Ne spionează!". Britanicii au început asaltul asupra Rusiei la nivel media

Războiul dintre Marea Britanie și Rusia, iscat în ultimele zile după otrăvirea fostului spion Serghei Skripal, continuă. O investigație a postului britanic BBC a scos la iveală modul în care Rusia folosește tactici de supraveghere și propaganda pentru a-i discredita pe criticii președintelui Vladimir Putin

Opoziția a acuzat de mult regimul Putin de faptul că a folosit serviciile de securitate și televiziunea controlată de stat pentru a le zădărnici planurile. Totuși, nimeni nu a putut proba asta până acum.

Jurnaliștii BBC au mers în Rusia pentru a căuta dovezi și au descoperit că aceleași tactici au fost folosite și împotriva lor.

"Noi, jurnaliștii britanici, am devenit acum ținta lor", a susținut reporterul John Sweeney, cel care a realizat materialul.

"Este o mașină pe cealaltă parte a străzii, cred că ne spionează. Notează numărul acestei mașini", se aude vocea reporterului, în imaginile filmate de operatorul britanic.

John Sweeney a continuat: "Ne-au dus la Poliție, ca să ne pună întrebări. La ieșire, ne așteptau jurnaliștii pro Kremlin". 

Reporterul britanic a râs chiar de omologii din presa rusă, pe care i-a numit "incompetenți", pe motiv că nu au putut să îi răspundă la întrebarea "Faci parte din poliția rusă?".

Vezi și: VIDEO Reacție bizară a lui Putin la întrebarea "a fost Rusia în spatele otrăvirii spionului rus?"

O altă jurnalistă din Rusia a fost pusă într-o încurcătură, atunci când Sweeney a întrebat-o "Cine ți-a spus că mă aflu aici?".

Totul se petrece în contextul în care fostul spion rus Serghei Skripal a fost otrăvit în Marea Britanie și este în stare critică. Regimul lui Vladimir Putin este bănuit de britanici că ar sta în spatele otrăvirii. De altfel, premierul britanic Theresa May a anunțat că poate lua măsuri împotriva Rusiei, asta după ce Moscova a refuzat să răspundă ultimatumului dat de Londra în cazul fostului agent rus.

Vezi imaginile mai jos, în VIDEO!