MENIU

Navă cu 60 de migranţi, interceptată la Constanţa

Garda de Coastă a intervenit, marţi noapte, pentru salvarea unei ambarcaţiuni cu migranţi, în Marea Neagră. În ambarcaţiune, se aflau 60 de oameni.

Garda de Coastă anunţă că gestionează împreună cu Centrul Maritim de Coordonare Constanţa un caz de salvare de vieți  omenești pe mare.

"În seara zilei de 27/28.11.2017, o ambarcațiunea cu aproximativ 60 de persoane la bord a fost identificată, pe  Marea Neagra, la o distanță de 35 kilometri față de teritoriul României, pe direcţia  localității Eforie. Persoanele în cauză au solicitat ajutor unei nave comerciale care se afla în zonă, cât și autorităților Române.

Imediat Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni de salvare cu două nave ale Gărzii de Coastă și doua nave aparținând  ARSVOM.

În momentul de față ambarcaţiunea este escortată spre cel mai apropiat port, unde  vor fi debarcate persoanele în cauză.

După evaluarea preliminară a stării de sănătate a acestora şi acordarea de asistență medicală de specialitate, se vor  derula procedurile specifice în astfel de situaţii, constând în activităţi de triere şi identificare a celor în cauză.

Poliţiştii de frontieră vor  desfășura cercetări sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța", se arată în comunicat.

Mai multe articole despre:
ambarcaţiune migranţi