MENIU

NASA te invită să îţi trimiţi numele către... soare

NASA te invită să îţi trimiţi numele către... soare

În ceea ce poate fi descris ca... cel mai fierbinte bilet de avion al anului, NASA îi invită pe oameni să își prezinte numele pentru a fi trimise la soare.

Numele vor fi plasate pe un microcip care va fi pus la bordul Parker Solar Probe al NASA, care va fi lansat în această vară.

Parker Solar Probe va călători prin atmosfera soarelui, se va confrunta cu căldură și radiații brutale, iar numele celor care îşi doresc să facă acest lucru, ar putea călători către soare.

"Parker Solar Probe va călători într-o regiune pe care omenirea nu a explorat-o niciodată înainte. Misiunea va răspunde la întrebările pe care oamenii de știință au căutat răspunsuri mai mult de șase decenii", a declarat Thomas Zurbuchen,  membru al Science Mission Directorate at NASA. 

Parker Solar Probe are aproximativ aceeași dimensiune a unei mașini mici și va călători direct în atmosfera Soarelui, la aproximativ 4 milioane de mile de la suprafața stelei.

Obiectivele principale ale misiunii sunt de a urmări modul în care energia și căldura se mișcă prin atmosfera exterioară a soarelui și de a explora ceea ce accelerează atât vântul solar, cât și particulele energetice solare.

Pentru a efectua aceste investigații, naveta spațială și instrumentele vor fi protejate de căldura soarelui printr-un scut compozit de carbon de 4,5 inch, care va trebui să reziste la temperaturi de aproape 1371 grade C.

Sursa

Mai multe articole despre:
NASA Soare navetă nume calatorie