MENIU

Nasa publică o imagine unică. Imaginea a fost creată în 10 ani şi cuprinde 10.000 de galaxii

<p>NASA</p>
Nasa publică o imagine unică. Imaginea a fost creată &icirc;n 10 ani şi cuprinde 10.000 de galaxii

NASA a dat publicităţii o imagine spectaculoasă ce ne permite să vedem cosmosul în culori nemaivăzute. Imaginea incredibilă a fost capturată de Telescopul Spaţial Hubble, scrie descopera.ro. Imaginea in galeria foto.

NASA a dat publicităţii o imagine spectaculoasă ce ne permite să vedem cosmosul în culori nemaivăzute.

Imaginea incredibilă a fost capturată de Telescopul Spaţial Hubble şi include, pentru prima dată, lumina ultravioletă, ce nu poate fi văzută de oameni cu ochiul liber.

Aceasta apare în imagine sub forma unor galaxii spiralate de culoare bleu, ce au o vechime de 5-10 miliarde de ani, adică nici prea bătrâne, nici prea tinere, raportate la vârsta universului.

Fotografia cuprinde 10.000 de galaxii multi-colorate, unele datând de la doar câteva sute de milioane de după Big Bang. Imaginea a fost realizată de-a lungul a 841 de orbite ale telescopului spaţial.

Zolt Levay, astronom NASA, afirmă că prin introducerea luminii ultraviolet şi infraroşii în imagine, oamenii pot vedea acum universul în toate culorile sale.

Astronomii mai studiaseră universul în imagini spectaculoase realizate de telescopul Hubble în spectrul vizibil al luminii şi în cel apropiat de infraroşu. Acum, folosind şi lumina ultravioletă, astronomii au combinat tot spectrul de culori disponibil Hubble, de la ultraviolete până la lumina infraroşie. Citeste mai mult...

Mai multe articole despre:
NASA imagine fotografie galaxii unică