MENIU

Muzeul Auschwitz va oferi informații on-line despre HOLOCAUST

Muzeul Auschwitz va oferi informații on-line despre Holocaust

HOLOCAUST Muzeul Auschwitz a anunțat luni lansarea unor materiale de prezentare privind Holocaustul în limbile arabă și farsi pentru a ajunge astfel la un public care ignoră în mare măsură sau neagă această pagină de istorie tragică din cel de-al doilea război mondial, informează AFP.

HOLOCAUST "Dorim să ne adresăm unor grupuri de persoane care au puține cunoștințe despre acest subiect sau care au chiar opinii negaționiste', a declarat Pawel Sawicki, un purtător de cuvânt al muzeului.

'Turiștii din țările arabe vin în număr mic să viziteze' fostul lagăr de exterminare nazist de la Auschwitz-Birkenau, construit de Germania nazistă în sudul Poloniei ocupate, și devenit simbol al HOLOCAUSTULUI , a adăugat el.

HOLOCAUST  Potrivit acestuia, noul proiect pe Internet ar putea umple aceste goluri.

Din 2010, informațiile on-line sunt disponibile în limba poloneză și engleză. Luni, în plus față de limba arabă și farsi, muzeul a lansat de asemenea același serviciu în spaniolă și portugheză.

HOLOCAUST  Spaniolii sunt printre cei mai numeroși care vizitează muzeul, însă hispanicii din America Latină ajung greu în Polonia din cauza distanței foarte mari.

Mai multe articole despre:
Holocaust Muzeul Auschwitz informaţii holocaust