MENIU

MOTOROLA ÎN CREŞTERE

Compania are 52 de milioane de telefoane vândute

Când vine vorba de piţa telefoanelor mobile, fără îndoială, Nokia rămâne liderul de necontestat, însă starul momentului este Motorola, o companie care se află în ultima vreme într-o revenire spectaculoasă.

Un studiu de piaţă publicat recent de iSuppli arată că Motorola a câştigat în trimestrul al doilea al acestui an două puncte procentuale faţă de primul trimestru, ajungând astfel la o cotă de 23\%, cu aproape 52 de milioane de telefoane vândute. Analiştii pun aceasta pe seama succesului deosebit înregistrat de seriile RAZR.

De asemenea, Nokia, cu o strategie bine adaptată pentru pieţele în curs de dezvoltare (cum ar fi India), a crescut ceva mai mult de un procent, ajungând la 35\% (cu 78,4 milioane de telefoane vândute), iar Sony Ericsson a profitat de brandul Walkman, crescând la 7\% şi reuşind să treacă înaintea producătorului coreean LG.

De altfel, din top 5, singurul care a înregistrat scăderi este fabricantul coreean Samsung, care a pierdut mai bine de un procent din piaţă din cauza lipsei unei oferte adecvate de telefoane ieftine.
Mai multe articole despre:
Motorola Nokia