MENIU

Moscova nu se teme de epidemia de coronavirus: Mii de oameni, adunati in Piata Rosie, la o parada militara

Foto: Facebook Vladimir Putin
Foto: Facebook Vladimir Putin
Foto: Facebook Vladimir Putin

Autoritatile ruse au organizat miercuri o importanta defilare militara in Piata Rosie pentru a marca 75 de ani de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial in Europa, in pofida riscului ridicat ca acest eveniment in masa sa duca la recrudescenta epidemiei de COVID-19, noteaza DPA, citata de Agerpres.

Peste 13.000 de militari au participat la parada din centrul Moscovei, cu 12 delegatii din foste republici sovietice, aliate ale Rusiei, precum si din China, India, Serbia si Mongolia.

Parada militara din Piata Rosie fusese prevazuta initial sa aiba loc pe 9 mai, data la care Rusia celebreaza Ziua Victoriei asupra nazismului in Marele Razboi Patriotic, asa cum este numit in Rusia cel de-al Doilea Razboi Mondial, dar a fost amanata in aprilie in contextul cresterii rapide a cazurilor de contaminare cu SARS-CoV-2 la vremea respectiva.

La eveniment au participat presedintele Vladimir Putin, alaturi de presedintii Serbiei, Aleksandar Vucic, Belarusului, Aleksandr Lukasenko, Republicii Moldova, Igor Dodon, Kazahstanului, Kasam-Jomart Tokaiev si alti cativa, dar nu a fost prezent niciun presedinte sau un prim-ministru din Occident.


Mai multe articole despre:
moscova parada piata rosie