MENIU

"Mortul lui Dragnea" o reclamă pe Carmen Dan la DIICOT. Reacția ministrului de Interne

Romică Părpălea, cunoscut drept "mortul lui Dragnea" sau denunţătorul de la Referendum, s-a prezentat miercuri la DIICOT pentru a depune o plângere împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan. Decizia lui vine după ce Dan a depus luni, tot la DIICOT, o plângere pentru denunţ calomnios împotriva lui Părpălea. Justificarea? Romică Părpălea a făcut, prima dată, la DNA, o plângere împotriva lui Carmen Dan, acuzând-o de trafic de influenţă şi abuz în serviciu, pentru perioada în care aceasta era prefect de Teleorman. Totodată, Carmen Dan a respins acuzațiile aduse de Romică Părpălea.

UPDATE: Carmen Dan respinge acuzațiile aduse de Romică Părpălea într-o declarație, în exclusivitate, pentru Realitatea TV.

”Niciodată nu am încasat acel spor, așa cum niciodată nu am încălcat legea! Evident, toate aceste aspecte vor fi clarificate în cursul verificărilor legale. Îmi exprim speranța și convingerea că se vor face!”, a declarat Carmen Dan în exclusivitate pentru Realitatea TV.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Romică Părpălea a declarat în fața sediului DIICOT că a depus plângere penală împotriva ministrului de Interne Carmen Dan pentru că aceasta ar fi ajutat la modificarea rezultatelor votului din 2012 în Teleorman.

”Cu doarmna Carmen Dan ne-am întâlnit în 2012, când ea era o neînsemnată membră de partid. A fost președinte de secție de votare cu mine. Vreau să vă explice ce a căutat în biroul lui Boboc Valentin să ne zică, la ordinerele lui Dragnea, să modificăm procesele verbale și procentele la vot”, a declarat Părpălea în fața sediului DIICOT.

”Toate aceste acuzații pe care le aduc sunt acte emise de către dumneaei prin ordinul prefectului. Procurorii vor înțelege, voi aduce martori, voi cita foști prefecți”, a mai susținut Părpălea.

Luni, Carmen Dan a depus tot la DIICOT o plângere pentru denunţ calomnios împotriva lui Romică Părpălea, după ce acesta făcuse la DNA o plângere împotriva ei, acuzând-o de trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

Carmen Dan a susţinut că nu îl cunoaşte pe Părpălea, că acesta este doar un instrument şi că trebuie să îşi asume acuzaţiile făcute la adresa ei, care reprezintă un precedent periculos.

"Astăzi, am depus o plângere penală pentru denunţ calomnios împotriva domnului Romică Părpălea, luând în considerare că sunt şi alte aspecte de ordin penal. Mă refer la şantaj, obstrucţionarea organelor judiciare, mă refer la un atac împotriva ordinii constituţionale şi la grup infracţional organizat. Vorbim de situaţia reglementată de articolul 207 Cod de procedură penală, atunci când prin şantaj se urmăreşte de către denunţător obţinerea unui interes nepatrimonial pentru sine sau pentru alţii. Amintiţi-vă că, foarte recent, acest personaj, pe treptele DNA, a declarat că a făcut un denunţ împotriva mea, precizând că aş fi exercitat într-o calitate deţinută anterior, aceea de prefect, anumite acte care presupun trafic de influenţă, abuz în serviciu şi presupus luare de mită. Acest personaj, pe treptele DNA a anunţat că a depus denunţ împotriva mea, precizând că în calitate de prefect am făcut trafic de influenţă, abuz în serviciu şi posibil luare de mită. Această acţiune a fost după ce în spaţiul public a apărut informaţia că urmează ca ministrului Carmen Dan să i se facă dosdar penal", a afirmat Dan.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea