MENIU

Monstru legislativ inventat de Guvernul Ponta. "Este un precedent periculos"

Noua smecherie marca Executivul Ponta

Guvernul Ponta a inventat o noua tehnica de aprobare a proiectelor de ordonanta de urgenta, astfel incat sa nu mai poata fi acuzat ca adopta pe banda rulanta astfel de acte normative.

Inghesuie mai multe ordonante de urgenta, din orice domeniu, intr-una singura. Asa a aparut OUG nr. 2/2015 care cuprinde 26 de ordonante de urgenta din domenii care nu au nicio legatura intre ele: de la masuri din domeniul sportului sau culturale pana la masuri privind activitatea companiilor de stat. Mega-Ordonanta de Urgenta a fost publicata vineri seara in Monitorul Oficial.

Actul normativ are si un nume care nu atrage atentia in vreun fel: Ordonanta de Urgenta pentru modificarea unor acte normative, precum si alte masuri. In mare parte, sunt articole care vizeaza modificarea unor prevederi din tot felul de alte acte normative, din diverse domenii, fiind foarte greu de urmarit de catre cei interesati.

Experti in legislatie consultati de HotNews.ro au declarat ca Guvernul isi camufleaza prin aceasta noua tehnica numarul mare de OUG-uri cat timp acestea nu vor mai fi contabilizate fiecare in parte ci intr-o singura ordonanta. In plus, printr-un titlu care nu spune nimic se pot ascunde modificari legislative importante.

"Este un precedent periculos, de a legifera printr-un singur OUG in toate domeniile", au precizat pentru HotNews.ro sursele citate. Mai multe pe Hotnews.ro.

Mai multe articole despre:
ordonanţe guvenul ponta