MENIU

Jocul Monopoly, la feminin

<p>Foto: Hasbro</p>

Monopoly, celebrul joc bazat pe cumpărarea şi vânzarea de proprietăţi, va avea o versiune feminină în care jucătorii vor deveni „doamna Monopoly".

În noul joc, „Ms. Monopoly” îl înlocuiește pe magnatul imobiliar „Mr. Monopoly”. Noul personaj feminin are misiunea de a investi în antreprenoare.

Jocul va fi lansat pe piaţă în versiune americană la jumătatea acestei luni şi nu se va baza pe cumpărarea de proprietăţi, ci pe invenţii şi inovaţii realizate de femei de-a lungul istoriei: de la wi-fi, lenjeria modernă până la biscuiţii cu ciocolată şi încălzirea solară.

„Ms. Monopoly onorează totul, de la descoperirile ştiinţifice şi până la accesoriile moderne din zilele noastre, create de femei", anunță compania care produce acest joc.

În onoarea antreprenoarelor, noua versiune a jocului - „Ms. Monopoly" - va avea posibilitatea de a construi sedii de birouri, și nu case și hoteluri ca în varianta clasică.

Noua ediție „feminină” a jocului va fi lansată pe piață la preţul de 20 de dolari.

Jocul Monopoly are diferite versiuni, de la cele dedicate saga „Star Wars” sau serialului de televiziune „Game of Thrones”, la cele pentru cei tineri sau generaţiei „mileniale".