MENIU

Monica MACOVEI: Românii nu au o problemă să voteze o femeie, sunt convinsă!

Monica MACOVEI: Românii nu au o problemă să voteze o femeie, sunt convinsă! / Foto: facebook.com

În doar câteva zile de la anunţul prin care-şi făcea intrarea în cursa prezidenţială, Monica Macovei a reuşit să strângă 300.000 de semnături de susţinere. Invitată, duminică seara, la Realitatea TV, aceasta a subliniat faptul că, potrivit unui sondaj recent, românii ar vota o femeie preşedinte în fruntea ţării. Şi asta, într-o proporţie covârşitoare.

"Cele 300.000 de semnături strânse simbolizează dorinţa oamenilor de a fi lângă mine şi de a vota cu singurul candidat cinstit. Aici ai de ales între două variante: între mine, toată ţara ştie, sunt un om cinstit, şi între toţi ceilalţi care au făcut parte şi fac parte din partide, toate la guvernare, toate cu corupţie şi probleme. Simbolizează că oamenii au făcut ceva ce nu s-a mai făcut niciodată în ţara asta: au venit voluntari. Avem voluntari firme de IT, de comunicare. (...) Avem pensionari, tineri, doctori, arhitecţi... S-a stârnit un elan popular, civic, foarte mare. Şi asta şi în ţară...", a spus Monica Macovei, în emisiunea "România în obiectiv", moderată de Eli Roman.

În opinia sa, "e vremea să avem un preşedinte al oamenilor, şi nu al partidelor, un preşedinte care să-i ferească pe oameni de abuzurile instituţiilor".

Totodată, Macovei a subliniat faptul că, potrivit unui sondaj recent, românii ar vota o femeie preşedinte în fruntea ţării. Şi asta, într-o proporţie covârşitoare.

"Am văzut un sondaj care arăta că 47% din români ar vota un preşedinte femeie. Una peste alta, este jumătate din populaţie. Românii nu au o problemă să voteze o femeie, sunt convinsă! Dar trebuie să aibă o ofertă de femeie candidat care să fie integră, serioasă, care să scoată din sfera publică limbajul mai puţin civilizat, de o femeie puternică, cinstită, în care să aibă încredere. Toţi avem mame. Ştim cum ţin femeile o gospodărie, şi muncă, şi copii... Şi eu am crescut un copil, sunt mamă", a mai spus Macovei.