MENIU

Monica Iacob Ridzi, mărturii din închisoare: "S-a rugat la Dumnezeu în fiecare zi să reziste"

Fostul ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob Ridzi a convins magistrații că poate fi eliberată condiționat, după aproape trei ani de închisoare, din cei cinci ani de detenție primiți pentru abuz în serviciu, în dosarul „2 Mai”. Tribunalul Cluj va pronunța, în 22 noiembrie, soluția definitivă față de cererea de liberare. 

Monica Iacob Ridzi a arătat că de aproape trei ani aştepta această zi, scrie zhd.ro

S-a rugat la Dumnezeu în fiecare zi să reziste, să poată să ajungă în faţa instanţei si să roage instanţa să accepte şi să admită liberarea ei condiţionată. A fost declarată iniţial inaptă de muncă. A stăruit cu nenumărate cereri, a insistat, i-au fost respinse si a tot insistat până când i s-a acceptat să lucreze. După aproape un an a reuşit să convingă medicii să-i permită sa lucreze, dar nu pentru că i-a fost mai bine ci, mărturiseşte că a forţat să meargă la muncă, să aleagă între a merge la medic şi a munci. A decis pe propria răspundere si pe riscul ei să meargă să muncească pentru a putea obţine zile câştigate prin muncă si a încerca să meargă acasă cât mai repede lângă cei doi copii foarte mici si profund afectaţi de despărţirea de mamă. A lucrat la început cinci luni la curăţenie, în interiorul Penitenciarului şi de un an şi jumătate lucrează la deservire, la servirea mesei. Este o muncă fizică. Lucrează 10 ore pe zi. Nu i-a fost uşor. A zis de la început că a fost o perioadă extrem de dificilă”, se arată în dosarul de liberare condiţionată.

Aceasta a mai spus că îi este foarte greu pentru că se gândeşte mereu la cei doi copii. "Unul dintre ei avea 1 an si 4 luni la momentul condamnării sale, în prezent are 4 ani si 2 luni si o roagă in fiecare zi să meargă acasă şi refuză să meargă la grădiniţă în lipsa mamei. Sunt momente în care simte că se prăbuşeşte si numai Dumnezeu ştie cât îi este de greu”, se arată în dosar.