MENIU

Monica Iacob Ridzi îşi aşteaptă sentinţa

<p>Monica Iacob Ridzi, &icirc;nchisoare cu executare &icirc;n Dosarul 2 Mai</p>

Procesul fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, se apropie de final. Magistraţii de la Curtea Supremă mai au de audiat doar cinci martori, după care vor rămâne în pronuntare. Ridzi este acuzată că a dat fara licitaţie mai multe contracte pentru organizarea Zilei Tineretului în mai 2009.

Astăzi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie continuă judecata în dosarul Monicăi Iacob-Ridzi, fost ministru al Tineretului şi Sportului în perioada decembrie 2008 - iulie 2009. Ridzi, împreună cu alte 11 persoane, a fost trimisă în judecată în 3 mai 2011, fiind acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, participaţie improprie la infracţiunea de a modifica, şterge sau deteriora date informatice, fără drept.

Procurorii anticorupţie susţin că, în perioada 17 martie - 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi, în calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect. De asemenea, procurorii o acuză pe Ridzi că, ulterior declanşării cercetărilor, în 13 iulie 2009, cu ajutorul lui Marius Mihail Mărcuţă, ar fi intervenit să fie şterse din calculatoarele de la Ministerul Tineretului şi Sportului aparţinând unora dintre coinculpaţi date informatice şi fişiere relevante cu privire la organizarea Zilei Tineretului, atât din agendele de poştă electronică, cât şi din memoria calculatoarelor, pentru a împiedica aflarea adevărului.

Mai multe articole despre:
sentinţă condamnare Monica Iacob Ridzi