MENIU

Monica Ghiurco, respinsă de Parlament la şefia SRTV

<p>Monica Ghiurco </p>

Plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului a respins luni propunerea de numire a Monicăi Ghiurco în funcția de președinte - director general al SRTv.

UPDATE: 20.15 Decizia a fost luată cu 113 voturi "împotrivă", 194 voturi "pentru". Nu s-a întrunit numărul necesar de voturi — 272 'pentru'.

În sală au fost prezenți 326 de parlamentari.

Comisiile reunite de cultură vor audia și redacta raport pe o nouă propunere a CA al SRTv pentru această funcție.

UPDATE: 19.50 Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că este anormal ca reprezentantul salariaților să fie șeful televiziunii publice și a făcut apel în plenul Parlamentului la găsirea unei soluții optime pentru conducerea acestei instituții.

Monica Ghiurco a fost audiată de comisiile reunite de cultură şi a fost respinsă, informează Realitatea TV. Audierile în comisii sunt consultative.


"Nu știm ce se va întâmpla în comisie. Am înțeles de la unii colegi că există rezerve serioase în ceea ce privește votul pentru doamna Ghiurco, pentru că am înțeles că este în proces chiar cu TVR-ul și toți colegii au spus că nu prea au cum să o voteze, pentru că e la nelalocul ei această situație. (...) Au deja serioase semne de întrebare. Și senatorii și deputații au serioase rezerve în privința asta și este foarte posibil să voteze împotrivă", a precizat Dragnea, la finalul Biroului Permanent Național al PSD.

Deputaţii şi senatorii se reunesc luni la ora 18,00 în şedinţă comună pentru a valida noul preşedinte-director general, în condiţiile în care postul public de televiziune este fără conducere de aproape 3 săptămâni, propunerea Consiliului de Administraţie fiind Monica Ghiurco.

 Consiliul de Administraţie (CA) al SRTv s-a întrunit miercuri, 6 aprilie, la sediul TVR, pentru a decide în privinţa viitorului preşedinte-director general al postului public, optând pentru reprezentanta salariaţilor, Monica Ghiurco.

Pentru funcţia de preşedinte-director general al TVR a candidat şi Irina Radu, susţinută de PSD, al cărei interimat la conducerea postului public a expirat în data de 23 martie.

 Noul CA al TVR a avut dificultăţi în alegerea unei propuneri pentru şefia TVR după ce prima nominalizare, George Orbean, propus de Guvern, a fost respins de plenul Parlamentului.

PNL şi-a arătat susţinerea pentru Monica Ghiurco. ''Votul nostru se va îndrepta către orice candidat care nu aparţine PSD-ului, pentru că ni se pare abominabil să laşi PSD-ului orice funcţie doar pentru că au nevoie de dimineaţă până seara să mai politizeze în continuare o instituţie şi s-o folosească ca platformă în an electoral. Este, ştiu, un vis al domnului Dragnea şi al PSD-ului care sper să nu se împlinească. Vom vota cu propunerea venită de la Consiliul de Administraţie'', a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă la Sibiu.

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea Monica Ghiurco şefia TVR