MENIU

Moduri în care râsul te poate ucide. De la anevrism la asfixiere

Tuturor ne place să râdem, asta este clar. Mai mult decât atât, nenumărate studii au evidențiat beneficiile sale minunate pentru sănătate, care includ îmbunătățirea sistemului imunitar și reducerea anxietății.

Un studiu pare chiar să sugereze că râsul poate contribui la creșterea fertilității unei femei.

Femeile care au fost supuse fertilizării in vitro și care au fost distrate de clovni au avut 36% șanse de a rămâne însărcinate, față de un grup de control de 20%. Râsul este cu adevărat cel mai bun medicament. Dar, la fel ca în cazul multor lucruri din viață, se pare că este posibil să ai prea mult dintr-un lucru bun. 

De fapt, au fost raportate mai multe cazuri de oameni care au murit de râs într-un mod oribil sau altul.

Experții cred că există probabil o limită la cât de mult râs este bun pentru tine.

“Nu avem nici cea mai vagă idee despre cât de mult râs este sigur”, a declarat profesorul Robin E. Ferner de la Universitatea din Birmingham pentru New York Times.

„Există, probabil, o curbă în formă de U: râsul este grozav pentru tine, totuși, cantități enorme sunt îngrozitoare, poate.”

După cum scrie sursa citată anterior, iată care sunt modalitățile tulburătoare prin care râsul se poate dovedi fatal, în cazuri rare:

Anevrism cerebral. Totul este distracție și jocuri până când ceva explodează în creierul tău. Potrivit medicilor, râsul prea tare poate declanșa ruperea unui anevrism cerebral.

Un anevrism cerebral apare atunci când există o umflătură într-un vas de sânge slăbit, potrivit NHS. De obicei, acestea provoacă simptome vizibile doar dacă se sparg.

Citește continuarea pe avantaje.ro

Mai multe articole despre:
ras mori anevrism