MENIU

Moduri greşite în care foloseşti uleiul de măsline

Moduri greşite în care foloseşti uleiul de măsline

Cunoaştem cu toții beneficiile extraordinare ale uleiului de măsline sau faptul că reprezintă un ingredient cheie al dietelor mediteraneene. Însă, deşi nu se regăseşte în majoritatea bucătăriilor, uleiul de măsline rămâne un ingredient preţios încă învăluit în mister şi motivul mai multor "confuzii culinare".

1. Ai cumpărat versiunea ,,light'' cu gândul că vei elimina din calorii

Toate uleiurile de măsline conţin aceeaşi cantitate de calorii şi grăsimi (aproximativ 120 de grame de calorii şi 14 grame de grăsimi per linguriţă). Atunci când citeşti ',,light'' pe eticheta produsului, termenul se referă, de fapt, la culoarea şi aroma uleiului, acesta trecând printr-un proces de rafinare pentru a deveni mai neutru decât alte tipuri de ulei de măsline.

2. Îţi e teamă de găteşti cu ulei de măsline

Un alt ulei utilizat din plin este uleiul de măsline extra-virgin, virgin sau pomace (din turte de măsline). Dintre aceste tipuri, doar cel din urmă rezistă la temperaturi înalte, având un punct de ardere mare (238°C). Pe cât de bogat în substanţe nutritive este uleiul de măsline extra-virgin crud, pe atât de toxic poate deveni dacă este încălzit peste punctul său de ardere (190°C).

Aşadar, uleiul de măsline este perfect pentru a găti la temperaturi medii, nu doar pentru salate.

3. Arunci orice are un gust uşor amărui

Nu arunca încă uleiul - asta nu înseamnă că s-a stricat. Un gust uşor amărui al uleiului de măsline indică prezenţa antioxindanţilor, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din California, Davis, Olive Center. Un ulei de măsline extravirgin veritabil ar trebui să aibă gust, bineînţeles, de măsline, precum şi arome fructate sau de ierburi.

4. Uleiul de măsline depozitat lângă cuptor

Procedând astfel, nu vei face decât să grăbeşti râncezirea uleiului. Cumpără întotdeauna un ulei de măsline ambalat într-un recipient din sticlă închis la culoare şi depozitează-l într-un loc răcoros, ferit de lumină şi căldură.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Mai multe articole despre:
ulei de măsline măsline ulei