MENIU

Modificări privind cardul de energie, după ce Poșta Română a refuzat anumite facturi - Anunțul lui Marcel Boloș

Modificări privind cardul de energie

Marcel Boloș - ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a declarat că Guvernul vrea să modifice legea privind cardul de energie, după ce mai mulți oameni s-au plâns că Poșta Română a refuzat plata facturilor prin acest card.

„Emiterea facturilor de către Hidroelectrica cu întârziere pentru perioadele de consum aferente anului trecut ne-a pus și pe noi în situația în care, pentru decontarea acestor facturi cu cardul de energie, să întâmpinăm dificultăți. Dar pentru a veni în sprijinul beneficiarilor cardului, modificarea Ordonanței care reglementează întreg mecanismul cardului ar putea fi aprobată în Guvern poate chiar săptămâna viitoare, pentru ca datoriile de anul trecut, începând cu februarie 2022, când este eligibil acest tip de cheltuială pentru decontarea din fonduri, să-l putem plăti”, a declarat Marcel Boloș, miercuri, la un post TV.

„Nu ne-am așteptat să avem astfel de situații. Nu am putut să cred că vom avea furnizori care emit facturi pentru o perioadă de consum aferentă anului 2022. Știam și am crezut că se întâmplă cu luna octombrie 2022, dar se pare că există perioade de consum și mai vechi. Încercăm acum ca modificarea de Ordonanță să ducă spre această folosire a cardurilor pentru aceste tipuri de facturi”, a mai afirmat Marcel Boloș.

Mai multe articole despre:
vouchere sociale carduri bolos energie