MENIU

Moaştele Sfinţilor Constantin şi Elena au fost depuse pe Dealul Patriarhiei

Moaştele Sfinţilor Constantin şi Elena au fost depuse pe Dealul Patriarhiei

Credincioşii au sărbătorit cu rugăciune ziua Sfinţilor împăraţi Constantin şi Elena. Mii de pelerini au venit în Capitală pentru a se ruga la moaştele sfântului domnitor martir Constantin Brâncoveanu şi ale împăraţilor Constantin şi Elena. În spirit românesc, oamenii şi-au pierdut răbdarea şi s-au înghesuit la racla de argint, unii având chiar nevoie de intervenţia medicilor, după ce li s-a făcut rău în îmbulzeală.

Pe Dealul Patriarhiei, mii de români au mers să se închine la moaştele domnitorului Constantin Brancoveanu. Ziua nu a fost aleasă întamplător.

Fix in urma cu 80 de ani a avut loc prima procesiune urmata de depunerea oaselor in cripta bisericii Sf
Gheorghe Nou din Capitala, ctitorita chiar de Constantin Brancoveanu. Ceremonia a fost condusa de primul patriarh roman, Miron Cristea.

Moaştele domnitorului, descoperite în 1932, au fost aşezate într-o raclă de argint, acoperită cu foiţă de aur, şi au fost purtate pe traseul din secolul trecut. Preoţii au făcut popas şi la Biserica Domniţa Bălaşa, ctitoria fiicei lui Constantin Brâncoveanu.

"Poporul acesta iubitor de Dumnezeu si iubitor de sfinti are nevoie mai mult ca niciodata de sfantul martir Brancoveanu prezenta lui prin sfintele sale moaste in acest loc cu o incarcatura spirituala deasemnea deosebita este una benefica este una aducatoare de incurajare sufleteasca pentru toti romanii", spune preotul Emil Caramizaru.

Alături de osemintele lui Brâncoveanu au fost aduse la Patriarhie şi moaştele Sf. Împăraţi Constantin şi Elena.

Din cauza căldurii şi a aglomeraţiei, unei femei i s-a făcut rău şi a fost chemată ambulanţa.

Constantin Brâncoveanu a fost decapitat în 1714, la Istanbul, împreună cu cei patru fii ai săi.