MENIU

M.A.I. în alertă de inundații! ISU a activat grupele operative

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a activat peste 3.000 de pompieri, polițiști și jandarmi pentru gestionarea situațiilor de urgență, în contextul atenționărilor de vreme rea transmise de Administrația Națională de Meteorologie.

„În contextul fenomenelor meteorologice și hidrologice care se vor manifesta începând din această noapte în 25 de județe din țară, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a cerut prefecților și șefilor structurilor teritoriale ale ISU să ia măsuri pentru prevenirea unor situații de risc pentru populație”, se arată într-un comunicat al MAI.

Ministerul a activat forțele după ce meteorologii au emis cod galben de ploi în majoritatea zonelor țării, iar hidrol,ogii au emis și ei cod portocaliu de inundații pentru zone din estul și centrul țării.

„Totodată, ministrul afacerilor interne a cerut prefecților din județele vizate de avertizări să fie în permanentă legătură cu autoritățile locale pentru a avertiza populația în legătură cu riscul producerii de inundații, iar structurilor pentru situații de urgență să activeze grupele operative pentru gestionarea eventualelor situații generate de fenomenele meteorologice”, se mai arată în comunicatul MAI.

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ de joi de la ora 12.00, până vineri la ora 21.00. Mai mult, hidrologii au emis codul portocaliu de inundații valabil de la ora 10.00 a zilei de joi, până sâmbătă la ora 18.00.