MENIU

Mituri despre operația de mărire a sânilor

<p>Mituri despre operația de mărire a s&acirc;nilor</p>

Ca în cazul oricărei intervenții medicale, cea de mărire a sânilor vine ,,la pachet” cu o serie de beneficii, dar și întrebări. Îți răspundem în rândurile de mai jos la o parte dintre nelămuririle pe care le ai legat de intervenția de mărire a sânilor.

Implantele cresc riscul de cancer mamar

Este răspândită ideea conform căreia posesoarele de implante mamare sunt mai predispuse riscului de cancer mamar decât femeile care nu au astfel de operații.

„Nimic mai fals! Cancerul de sân este un motiv serios de îngrijorare pentru multe femei, însă toate studiile în domeniu demontează categoric acest mit, şi acest lucru trebuie explicat foarte clar pacientelor noastre. Implantele mamare nu cresc riscul de cancer mamar! Femeile cu implante mamare sunt supuse aceluiaşi risc de a dezvolta cancer de sân ca şi celelalte femei”, spune un specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă.

Pot afecta capacitatea de alăptare

Unul dintre cele mai comune mituri este cel conform căruia, după intervenţia de mărire a sânilor, femeile nu vor mai putea alăpta atunci când vor decide să devină mame.

„Din nou fals! Femeile care sunt sănătoase şi capabile să alăpteze înaintea intervenţiei de mărire a sânilor, vor putea face asta şi după intervenţie, implantele mamare neafectând în vreun fel glanda mamară. La rândul ei, alăptarea nu afectează implantele mamare. Explicaţia constă în faptul că poziţionarea implantului se face fie subglandular, fie submuscular”, a subliniat chirurgul estetician.

Află mai multe pe clicksanatate.ro