MENIU

Miting 10 august. Propaganda Rusiei atacă disperat protestul diasporei

<p>Miting 10 august</p>
<p>Miting 10 august</p>

Miting 10 august. Portalul Sputnik, portavocea mediatică a Moscovei, publică știri și analize în care critică frontal mitingul diasporei.

Miting 10 august. Protestul diasporei nu se vede deloc bine pe portalul rusesc de știri Sputnik, portavocea mediatică a Moscovei.

Site-ul oferă un spațiu larg știrilor sau analizelor care critică indirect sau frontal mitingul care are loc vineri în Piața Victoriei din București.

Două analize publicate de Sputnik fac referire la presupusele violențe care ar putea să aibă loc la miting 10 august.

Se oferă spațiu mesajului lui Liviu Dragnea pentru protestatari, dar și ”mesajului neașteptat” al Jandarmeriei, care, se pare, ”nu va ierta nimic”.

Miting 10 august: De unde și până unde violențe?

Ei bine, una dintre analize îl citează pe așa-zisul organizator al mitingului, Ovidiu Grosu, care a vorbit la Antena 3 despre ”flăcări, fum și sânge pe străzi”.

Deși nimeni nu îl cunoaște pe Grosu, iar românii care participă la miting s-au delimitat de acesta și și-au reiterat dorința de a manifesta pașnic, Sputnik îl creditează pe om ca fiind o voce importantă. 

Mesajul lui Liviu Dragnea pentru participanții la mitingul anti-PSD 

Ba mai mult, portavocea Moscovei îndeamnă autoritățile să fie ”fără milă” la miting 10 august.

”Poate că în același fel ar trebui să privească și autoritățile problema, „fără milă, în contextul dat", fiindcă, așa cum vom mai prezenta, Ovidiu Grosu nu este singurul care îndeamnă la o manifestare cu violență”, scrie Sputnik.

Miting 10 august: Se cere socoteală primăriei

Într-o altă analiză, portalul rusesc pare că cere socoteală primăriei pentru că a autorizat mitingul din 10 august.

”În ce bază a considerat primăria Capitalei că un ONG neînregistrat în România poate fi organizatorul unui miting de proporții, la care se fac îndemnuri la violență?”, scrie Sputnik.

La ce violență se referă portalul rusesc? Evident, la același mesaj al lui Ovidiu Grosu, lansat la Antena 3.

Site-ul rusesc merge până acolo încât să spună că protestul nu are niciun sens.

”Nici măcar politic protestul nu are sens — manifestanții nepronunțând ceva coerent, nici măcar în privința PSD, pe care-l vor "jos", dar care trebui să guverneze mai departe. În rest, o atitudine abulică, texte demne de justițiarii populiști ai revoluției proletare și vorbe de care ar trebui să le fie rușine”, scrie Sputnik.

 

 

Mai multe articole despre:
Rusia protest diaspora sputnik miting 10 august