MENIU

Mitică Dragomir, reacţie-şoc după condamnarea la 4 ani de închisoare

<p>Dumitru Dragomir</p>

Fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, şi Ioan Bendei, administratorul firmei RCS/RDS, au fost condamnaţi, marţi, de Tribunalul Bucureşti la câte 4 ani de închisoare în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal. Decizia nu e definitivă.

Fiul lui Dumitru Dragomir, Bogdan Dragomir, cercetat în acelaşi dosar pentru complicitate la luare de mită şi la spălare de bani, a fost achitat de Tribunalul Bucureşti, conform Mediafax.

Instanţa a dispus şi o amendă de 1.230.000 lei pentru firma SC Bodu SRL, o amendă de 1.250.000 lei pentru firma RCS/RDS, o amendă de 700.000 de lei pentru SC Integrasoft SRL. Tribunalul Bucureşti a hotărât şi confiscarea a 3.100.000 de euro de la RCS/RDS, plus 655.124 de lei, iar de la SC Bodu SRL confiscarea a 3.100.000 de euro, plus 712.369 lei.

"La tribunal e un cuib de judecători care ne bagă nevinovaţi la puşcărie. Procurorii nu au nicio probă, nimic. Nu există așa ceva. Sunt nevinovat. Acest dosar nu are nicio tangență cu Dumitru Dragomir. Ce nu a înțeles această judecătoare este că drepturile de televiziune sunt ale cluburilor. Mă voi duce la apel şi îmi voi dovedi nevinovaţia. O firmă care nu era a mea a făcut un contract de asociere în participaţiune cu RDS - RCS, fiecare participant îşi păstrează patrimoniul, nu poate să fie mită, dar cu cine să vorbeşti? (...) Eu am făcut licitaţie publică televizată şi acuma mă bagă la puşcărie, nu înţeleg de ce...e o nebunie. Eu am ştiut sigur că mă condamnă, i-am spus şi lui Ciutacu, "nu mă lasă ăştia". (...) Să îmi spună că am luat un leu cu o factură, cu un martor și atunci merg la pușcărie. O să mă bage în mormânt şi gata, o să câştige un mort.

Această doamnă judecător nu a înțeles ce înseamnă înțelegerea între părți. Este contract civil. Aștept motivarea și o să explic ca să înțeleagă toată treaba. Drepturile de televiziune nu au fost cumpărate de RCS-RDS", a completat Dragomir la un post de televiziune.

Mai multe articole despre:
Mitică Dragomir reacţie-şoc