MENIU

Misterul "peştelui Piranha" pescuit în Maramureş, spulberat. Ce monstru era, de fapt, în apă

<p>Misterul "peştelui Piranha" pescuit &icirc;n Maramureş, spulberat. Ce monstru era, de fapt, &icirc;n apă</p>
<p>Misterul "peştelui Piranha" pescuit &icirc;n Maramureş, spulberat. Ce monstru era, de fapt, &icirc;n apă</p>

Specialiştii au elucidat misterul speciei de peşte capturată în urmă cu câteva zile din apele Barajului Firiza. Potrivit acestora, peştii au ajuns în lacul de acumulare eliberaţi, cel mai probabil, dintr-un acvariu, iar în lacul de acumulare s-au înmulţit.

Peştele a fost pescuit, la sfârşitul săptămânii trecute, iar captura nu a fost una singulară. Mai mulţi pescari care şi-au petrecut timpul liber pe Barajul Firiza spun că au scos la mal presupuse exemplare de Piranha. Un inginer silvic din cadrul Ocolului Silvic Firiza a analizat fotografiile şi a venit cu explicaţiile.

„Acel peşte nu este Piranhia, ci peştele Pacu, din America de Sud. Nu au mai fost cazuri nici până acum, nici de atunci. Pacu este erbivor şi are dinţi, dar nu este Piranha. Se aseamănă, sunt din aceeaşi familie. Piranha nu creşte mai mult de 15 centimetri, în schimb Pacu în mod natural, în libertate, creşte până la un metru jumătate. Ei nu o să reziste la iarnă, le trebuie o temperatură a apei de 25-28 grade. În fiecare iarnă, barajul îngheaţă la suprafaţă, iar la fund are 1-2 grade, maxim 5 grade. Nu ajunge la 10-12 grade”, a spus Romulus Şimon, inginer silvic, citat de adevarul.ro.

Jurnaliştii de la Daily Mail scriau, într-un material documentat despre peştele Pacu, că această specie exotică este denumită printre pescari drept „mâncătorul de testicule” pentru că obişnuieşte să atace înotătorii în locurile intime.






Mai multe articole despre:
piranha pește Piranha