MENIU

Mister cosmic: Ce obiect neidentificat a făcut gaura din inelul exterior al lui Saturn?

Un obiect misterios și neidentificat a făcut o gaură imensă în inelul exterior al lui Saturn. Specialiștii încearcă să elucideze acest mister.

În anul e grație 1610, celebrul om de știință Galileo Galilei  (1564-1642) a observat pentru prima dată inelele lui Saturn. Telescopul său nu era performant, dar cu toate acestea Galilei a realizat o serie de consemnări interesante cu privire la această planetă.

Astronomii contemporani au descoperit că este ceva neregulă cu inelul exterior al lui Saturn. Acest inel este supranumit F-ring și conform declarațiilor astronomilor este cel mai fascinant inel. Trebuie privit precum o grădină zoologică, unde s-au strâns diferite corpuri cerești, de diferite dimensiuni. Cele mai mici sunt particule de gheață, iar cele mai mari măsoară zeci de kilometri lungime. Este un adevărat spectacol ceea ce se petrece în inelul F.

Pe lângă spectacolul feeric, astronomii susțin că au descoperit și o gaură imensă în acest inel. Nu se poate spune cu exactitate de cine este făcută această gaură, dar specialiștii cred că a fost făcută de un obiect neidentificat.

Mai mult de atât, o forță ciudată și inexplicabilă scoate materialul din ultimul inel. Nu se poate spune cu exactitate despre ce fenomen poate fi vorba, dar se cred că ceva exercită o forță de atracție foarte mare asupra acestui inel. Întrebarea este ce? Pentru că nu a fost zărit niciun corp ceresc pe lângă Saturn.

Așa cum spunea și Galilei, „toate adevărurile sunt ușor de înțeles odată ce ele sunt descoperite. Ideea este de la descoperi!”, așa și specialiștii se chinuie în aflarea adevărului cu privire la Saturn. Este limpede că pe acolo a trecut un obiect imens, care a atras după sine numeros material din acest inel. Probabil că în viitor vom afla în totalitate adevărul cu privire la sistemul nostru solar, dar și despre fiecare planetă în parte, informează efemeride.ro