MENIU

Miron Mitrea, despre războiul dus de ruși: "Ucraina rezistă pentru că soldații lor lupta eroic cu sprijinul evident al NATO"

Miron Mitrea

Miron Mitrea a analizat cele mai noi mișcări de pe frontul din Ucraina.

"Este prima oară după mulți ani când am făcut bine ceea ce am făcut noi, românii. Ucraina este o națiune tânăra, există naționalism feroce prost înțeles, m-am lovit și eu de el. Greu de discutat cu ei anumite aspecte. Acum sunt victimele unui război extrem de grav, de sângeros pentru ei. Lucrurile sunt mai nuanțate.

Această putere agresoare a intrat în Ucraina și Europa nu se aștepta. Eram cinici în ceea ce privește războaiele. Rușîi ne-au dovedit că trebuie să fim pregătiți, că am făcut o tâmpenie când am renunțat la armata obligatorie. Nu suntem pregătiți cum trebuie. Acum ne pregătim. 

De multe ori înghițim cu greu broscoiul și le zambim celor din Ucraina care nu se comportă cum trebuie cu noi. Eu îi iubesc pentru că au intrat rușîi peste ei. Dar acum trebuie să-i iubim și asta este. 

 

Nu cred că un om normal și-ar fi imaginat că putem vedea în orașe din Ucraina ceea ce vedem că fac rușii. E un motiv pentru care nu putem fi decât împotriva Rusiei și alături de Ucraina. Ucraina rezistă pentru că soldații lor lupta eroic cu sprijinul evident al NATO. Sprijin material și informațional. A fost foarte importantă și slăbiciunea armatei ruse. Armata rusă nu a fost la nivelul la care se aștepta toată lumea. A fost un lucru bun pentru ucraineni. 

Dacă ne uităm la istorie vom constată că singurul lucru pe care rușîi l-au pus la bătaie a fost viață ostenilor lor. Nu numărul de morți îi va da înapoi pe ruși, nu s-a întâmplat niciodată acest lucru. Cred că vor ajunge la un moment dat la anumite lipsuri, dar asta nu va fi săptămâna viitoareȚ, a declarat Miron Mitrea la Culisele Puterii.

Mai multe articole despre:
miron mitrea