MENIU

Mircea Geoană, mesaj încurajator de Ziua Armatei: „Graniţele statului român - mai sigure ca oricând”

Mircea Geoană, mesaj încurajator de Ziua Armatei

Într-un mesaj special pentru Ziua Armatei Române, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a subliniat faptul că graniţele României sunt mai sigure ca oricând, în ciuda conflictelor care au marcat vecinătatea ţării noastre în ultimii ani. 

Țara noastră a reuşit să-şi menţină stabilitatea şi să-şi întărească sistemul de securitate, inclusiv prin intermediul alianţei NATO, la care România este membră deplină din 2004. În acest context, Ziua Armatei Române vine într-un moment crucial şi reprezintă o ocazie deosebită de a sublinia importanţa şi eficacitatea eforturilor pe care forţele armate române le-au depus în protejarea graniţelor statului.

"Astăzi, pe 25 octombrie, de Ziua Armatei României, salut cu recunoştinţă, cu respect şi mândrie pe toţi cei care slujesc sub Drapelul tricolor, apărând ţara şi Naţiunea română. Semnificaţia acestei zile pentru întreaga Naţiune o regăsim în patriotismul şi jertfa ostaşilor români de astăzi şi de ieri. Mă bucur că anul acesta celebrez Ziua Armatei României alături de aliaţii şi partenerii noştri la sediul NATO din Bruxelles. În pofida războiului la graniţele noastre, multiplelor crize care zguduie întreaga lume, românii şi româncele, întreg teritoriul Statului român sunt astăzi mai sigure ca oricând în istoria Naţiunii noastre, ca membri ai Alianţei Nord-Atlantice", a transmis Mircea Geoană, printr-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook.

Klaus Iohannis, de Ziua Armatei: „Traversăm o perioadă foarte complicată în care pacea este amenințată”

El le-a urat tuturor militarilor şi civililor care slujesc Armata Română, bărbaţi şi femei în uniformă, rezerviştilor, veteranilor multă sănătate şi putere de muncă.

"La mulţi ani, Armată Română! La mulţi ani, România!", a transmis Mircea Geoană.

Nicolae Ciucă, de Ziua Armatei: „Trebuie să fim pregătiți să facem față oricăror provocări de securitate”

Mai multe articole despre:
mircea geoana armata romana ziua armatei nato