MENIU

Mircea Diaconu: ”Niciodată nu mi-a fost indiferent de ceea ce se întâmpla în jurul meu”

Actor, profesor, om politic. Vorbim despre Mircea Diaconu, invitat special în emisiunea ”Acasă la Oamenii Realităţii”, moderată de Alexandra Păcuraru. Acesta a vorbit despre viaţa de actor, despre realizările sale dar şi despre viitor.

”Niciodata nu mi-a fost indiferent de ceea ce se intampla in jurul meu. Sunt 45 de ani de cand ma urc pe scena. Am avut mereu senzatia ca pledez pentru ceva urcandu-ma pe scena”, a mărturisit Mircea Diaconu, in emisiunea ”Acasă la Oamenii Realității”.

”Un actor care se respecta care incearca sa isi faca meseria onest e foarte lipmede ca pledeaza pentru ceva, pentru credinte, in baza unei educatii, comunicand cu celalalt din sala”, consideră Mircea Diaconu.
”Filmul romanesc cel vechi este de mare success in ziua de astazi, nu as fi crezut niciodata. Faptul ca iau premii peste tot ma bucura si ma incanta... partea proasta este ca nu intelegem foarte mult din aceste lucruri”, a adăugat actorul, la emisiunea ”Acasa la Oamenii Realității”, de la Realitatea TV.

Mircea Diaconu a explicat şi de ce a refuzat anumite roluri.

”În clipa in care ma asez intr-un personaj, pledez cu spectacol cu tot, sunt parte din el si pledez pentru niste lucruri in care trebuie sa cred. Daca eu nu cred in lucrurile acelea nu pot pleda, nu pot fi convingator... Or, cand vin cu povesti chioare, despre lucruri de baie, de toaleta, nu vreau sa joc”, a mărturisit Mircea Diaconu.

Actorul este de părere că cinematografia românească şi-ar găsi locul la vârf, în Europa.

”Multi fac filme gandindu-se la festivalurile care urmeaza. Se fac filme de vitrina. Cultura romana este un domeniu competitiv europeneste pe primele locuri din Europa si nu iesim cu ea pe piata... iesim cu prosti”, a mărturisit Mircea Diaconu, care consideră că prostul gust nu se poate scoate prin lege. ”Asta înseamnă educație”, a continuat el.

Mircea Diaconu a explicat cum a ajuns în politică.

”Nu am ales sa fiu europarlamentar, nu am vrut niciodată sa fiu europalramentar. Nu am vrut, am fost silit sa ajung in situatia asta. Au venit niste oameni in 2008 in birou la Teatrul Nottara si au zis 'va rugam sa candidati' la Campulung la dumneavoastra... Curtea de Arges, orasul dumneavoastra pentru noi... La un moment dat, am accept doar sa scriu cererea aia. Atat. Apoi am zis ca poate pot sa fac ceva bine, pentru cultura, zonele la care ma pricep, sa incerc sa fac si eu o virgula mai buna", a dezvaluit Mircea Diaconu, la Realitatea TV.

Actorul a mai explicat că, prin acuzaţiile de incompatibilitate, s-a încercat îngenuncherea sa. Acest lucru l-ar fi ambiţionat să meargă înainte şi astfel a ajuns europarlamentar din postura de independent.