MENIU

MIRACOL: medicii se pregăteau să o deconecteze de la aparate, când micuţa de 1 an s-a trezit

Marwa, o fetiţă de un an, a primit o nouă şansă la viaţă, după ce a stat două luni în comă. Cu puţin timp înainte ca medicii să o deconecteze de la aparate, spre fericirea părinţilor săi, copilul s-a trezit.

În urmă cu 10 zile, medicii de la spitalul din Timone, în apropiere de Marsilia, au decis să o deconecteze pe Marwa de la aparate, în ciuda protestului părinţilor şi a demersurilor legale făcute de aceştia pentru a-i împiedica pe medici, părinţii apelând la susţinere publică cu o petiţie deschisă cu numele "Jamais sans Marwa" (n.r. Niciodată fără Marwa). 

Iniţial spitalizată la Nisa, fetiţa de un an a ajuns la spitalul din Timone în 25 septembrie. De atunci, medicii au fost pesimişti în privinţa şanselor de supravieţuire ale fetiţei, explicând că fetiţa nu va mai putea respira cu ajutorul aparatelor timp îndelungat, existând posibilitatea ca ea să aibă nevoie de o traheotomie, intervenţie cu risc ridicat.

Micuţa s-a trezit din comă înainte de a fi debranşată, tatăl său fiind cel care a dat tuturor vestea, el postând şi un filmuleţ pe Facebook în care fetiţa apare cu ochii deschişi şi părând să reacţioneze la vocea tatălui său, Mohamed Bouchenafa.

Marwa, care are o soră geamănă, fusese plasată în comă indusă în urma unei infecţii puternice care îi afecta sistemul nervos.