MENIU

Start pentru minivacanţa de 1 Mai! Ce vor face românii în cele 4 zile libere

Minivacanţa de 1 mai 2018. Start pentru minivacanţa de 1 Mai! Urmează 4 zile libere şi mulţi vor pleca de vineri spre munte sau mare. Se aşteaptă sa fie aglomeratie în Gara de Nord, pe Autostrada Soarelui dar şi pe DN1. 

Minivacanţa de 1 mai 2018. CFR a anunţat că în contextul unui trafic crescut prilejuit de minivacanța de 1 Mai, în perioada 27 aprilie – 2 mai vor fi suplimentate cu vagoane trenurile către cele mai solicitate destinații, în special cele spre litoral şi Valea Prahovei. În plus, faţă de trenurile existente în graficele de circulaţie, vor fi asigurate legături cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Timişoara Nord, Arad, Baia Mare, Cluj Napoca, Brașov, Iaşi și Suceava spre Constanţa și staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia.

De asemenea, va fi suplimentat numărul de case de bilete deschise publicului călător din stații în funcție de intervalele orare aferente fluxurilor mari de pasageri.

Minivacanţa de 1 mai 2018.  Aglomeraţie mare va fi şi pe Autostrada Soarelui şi pe DN 1, urmând ca poliţia să acţioneze cu mai multe echipaje pentru a preveni accidentele.

Minivacanţa de 1 mai 2018. Soferii care pleacă la mare trebuie să știe acest lucru despre taxa de pod 

Pentru a fluidiza traficul, reprezentanții CNADNR au anunțat că au făcut modificări în acest sens. 

Trecerea prin statia de taxare se va efectua pe 3 benzi pe sens, din care benzile 2 si 3 vor fi cu trecere libera fara bariere pentru plata efectuata prin SMS si distribuitorii autorizati si Banda 1 (de la marginea din dreapta) va fi in continuare cu bariera si numai pentru plata cash.

Minivacanţa de 1 mai 2018. Conducatorii auto au posibilitatea sa achite tariful in afara Agentiei de Incasare Fetesti, in avans sau pana la ora 24 a zilei urmatoare trecerii.

Modalitatile de plata puse la dispozitie includ achizitia prin SMS transmis la numar scurt precum si achizitia tarifului de trecere din reteaua de distribuitori autorizati.

Minivacanţa de 1 mai 2018. TAXA DE POD. Care sunt tarifele?

Minivacanţa de 1 mai 2018. Anunţ neaşteptat de la meteo: Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 mai

Minivacanţa de 1 mai 2018.  Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă vreme frumoasă în minivacanţa de 1 Mai, dar şi instabilitate atmosferică. Pe litoral se anunţă temperaturi ridicate.

 Temperaturile ridicate anunţate de meteorologi pentru săptămâna viitoare se vor menţine în general şi pe timpul minivacanţei de 1 Mai. La nivelul teritoriului, vremea va fi frumoasă, iar temperaturile vor atinge 28-29 de grade.

"În momentul de faţă nu avem cu certitudine un tablou clar pentru zilele minivacaţei de 1 mai, ce putem spune că rămâne în continuare o vreme mai caldă decât în mod obişnuit în acestă perioadă cu probabilitate pentru averse şi descărcări electrice, averse de vară, pe intervale scurte de timp, în mare parte din ţară, dar zonele mai expuse ar fi cele intracarpatice şi zona de munte", a declarat, pentru Mediafax, Oana Păduraru, meteorolog de serviciu ANM. 

Minivacanţa de 1 mai 2018. Ce temperatură are apa mării de 1 mai 2018

VREMEA DE 1 MAI 2018. Meteorologii anunţă pe Litoral vreme frumoasă iar în condiţiile unor temperaturi ridicate există posibilitatea ca şi temperatura apei mării să depăşescă 15 grade.

"Pe Litoral se anunţă o vreme caldă, iar şansele de ploaie sunt destul de reduse", informează ANM.

Minivacanţa de 1 mai 2018. Apele Române: Plajele din sudul Litoralului sunt pregătite pentru minivacanţa de 1 Mai

Administraţia Naţională Apele Române se află în proces de finalizare a lucrărilor de pregătire a plajelor pentru sezonul estival care începe la data de 1 mai, plajele din sudul litoralului fiind pregătite în proporţie de 90%, arată un comunicat transmis miercuri de instituţie.

Minivacanţa de 1 mai 2018. „Activităţile de pregătire a plajelor au început în 20 februarie, iar până la 16 aprilie au fost amenajate şi predate către utilizatorii de plaje suprafeţele ce urmează a fi închiriate, urmând ca până la 1 mai 2018 să fie finalizate lucrările şi pe suprafeţele necontractate”, se arată în comunicat.

„În intervalul 10 martie - 1 aprilie 2018 s-au înregistrat fenomene meteo de intensitate medie şi mare, respectiv furtuni, care au afectat litoralul românesc şi au cauzat întârzieri în desfăşurarea activitătilor de pregătire a plajelor, însă cu toate acestea, întârzierile vor fi recuperate până la data de 1 mai 2018”, precizează Apele Române.

Potrivit regiei, lucrările de pregătire a plajelor constau în pregătirea terenului, terasare (aproximativ 80.000 mc), demontarea gardurilor de stuf, nivelarea suprafeţelor de plajă (aproximativ 350.000 mp), evacuarea depozitelor de spărturi de scoici din zonele cu depuneri şi transportul acestora în zonele stabilite de beneficiar (aproximativ 400 de tone), transportarea unor utilaje şenilate în zonele de lucru, transport nisip din depozite în zonele deficitare, transport şi depozitare deşeuri rezultate în urma activităţii de curăţare (aproximativ 700 de tone).

„Până în acest moment au fost predate către utilizatorii de plaje 319 subsectoare închiriate, ceea ce reprezintă 100% din contractele existente care se supun procedurii de predare la începutul sezonului estival”, mai arată comunicatul.

Minivacanţa de 1 mai 2018. Potrivit Apelor Române acţiunea se desfăşoară concomitent pe trei tronsoane:
- Tronsonul 1 (Năvodari-Mamaia-Constanţa) care este finalizat în proporţie de 90%.
Tronsonul 2 (Agigea-Eforie-Costineşti-Tuzla), finalizat în proporţie de 90%.
Tronsonul 3 (Olimp - Neptun - 23 August - Mangalia - 2 Mai - Vama Veche), finalizat în proporţie de 90%.

„După finalizarea lucrărilor de corectare a liniei ţărmului se va acţiona normal, conform programului anual, la igienizarea suprafeţelor de plajă libere de contract şi evacuarea algelor şi a scoicilor de la linia ţărmului, acolo unde fenomenul se manifestă însemnat cantitativ”, menţionează instituţia.

Regia Apelor Române atrage atenţia că responsabilitatea igienizării subsectoarelor de plajă închiriate le revine, începând cu data predării, operatorilor economici care deţin contracte de închiriere”.

„Administraţia Naţională Apele Române îi asigură pe cetăţenii care au decis să îşi petreacă minivacanţa de 1 Mai pe Litoral că vor găsi plajele pregătite pentru a petrece câteva zile libere în cele mai bune condiţii”, precizează autoritatea.

Avertisment pentru minivacanţa de 1 Mai: „Se pot produce avalanşe în orice moment”

Turiştii care îşi petrec minivacanţa de 1 Mai în Munţii Făgăraş, în zona Bâlea Lac, trebuie să fie atenţi la avalanşele care se pot declanşa aproape în orice moment, fără să poată fi prevăzute de specialiştii meteorologi, avertizează Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

Minivacanţa de 1 mai 2018. „O să vină cu siguranţă foarte mulţi turişti la Bâlea. Zăpada este încă mare acolo şi se topeşte destul de rapid. Stratul de zăpadă este îmbibat cu apă şi, dacă în timpul iernii putem să apreciem, într-o oarecare măsură, riscul de avalanşă şi gradul de stabilitate al zăpezii, în acest moment este aproape imposibil. Se pot produce avalanşe în orice moment”, a declarat Adrian David, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Potrivit Şefului Salvamont Sibiu, această perioadă este una dintre cele mai periculoase din punct de vedere al avalanşelor, în Munţii Făgăraş.

Minivacanţa de 1 mai 2018. Ce zile libere mai au românii după minivacanţa de 1 Mai:

27 mai (duminică) — Rusalii

28 mai (luni) — Rusalii

1 iunie - Ziua Copilului

15 august — Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie — Sfântul Andrei

1 decembrie — Ziua Naţională a României

25 decembrie - Crăciunul

26 decembrie — Crăciunul

Mai multe articole despre:
vacanţă 1 Mai vremea minivacanta de 1 mai 2018