MENIU

Ministrul Teodorovici, un nou atac la multinaționale

<p>Orlando Teodorovici, atac la multinationale</p>

Un nou atac lansat de Ministrul Finanțelor Publice la adresa multinaţionalelor. Aflat la o întâlnire cu reprezentanții marilor companii, dar și cu oficiali ai băncilor, Eugen Teodorovici a declarat că investițiile nu se fac din dragoste de țară, ci din dragoste de profit.

Eugen Teodorovici atacă din nou multinaționalele, printr-o declarație malițioasă. Ministrul Finanțelor a declarat că investițiile nu se fac din dragoste de țară, ci din dragoste de profit, ceea ce nu poate fi decât retorică politicianistă.

Ministrul nu s-a oprit aici. Teodorovici a transmis un mesaj investitorilor care spun că ar putea pleca din țară: "mai uşor cu faptul că, dacă nu schimbaţi, plecăm" Acesta a avut o confruntare dură şi cu cei de la BNR şi Asociaţia Băncilor.

„Dimineaţă am avut discuţie cu o mare companie, prezentă şi în România, pe OUG 114, discuţii despre ce au de gând să facă, planurile de viitor, investiţii pe care vor să le facă în România, dorinţa de a modifica 114 pe anumită zonă în continuare. Deschidere la dialog am zis că există şi din partea ministrului de resort şi din partea mea ca ministru de Finanţe, care trebuie să fie preocupat ca să vină în România orice fel de investiţie, e logic să fie aşa. Dar mai uşor cu faptul că, dacă nu schimbaţi, plecăm sau nouă ne place România, de aia investim. Să lăsam vorbele astea frumoase. Nu face nimeni investiţie în România pentru că iubeşte România, ci pentru că face business, că e bancă, că e companie. Trebuie să găsim interesul comun ca un business să fie profitabil pentru ambele părţi. Doar pentru unul nu se poate sau cel puţin, nu se mai poate", a declarat Orlando Teodorovici.