MENIU

Ministrul Nagy este suspectat din nou de procurori

Procurorii DIICOT susţin că ministrul Telecomunicaţiilor, Zsolt Nagy, verifica dacă telefoanele membrilor reţelei de spionaj economic sunt interceptate. Pentru că avocaţii nu au putut studia noile volume depuse la dosar, Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru mâine judecarea cererii de prelungire a mandatelor pentru cei patru arestaţi: Stamen Stancev, Vadim Beniatov Don, Mihai Donciu şi Dorinel Mucea.

Una dintre cele mai şocante informaţii pe care procuorii vor să o folosească în instanţă se referă la roul pe care l-ar fi avut ministrul Comunicaţiilor în interiorul reţelei organizate în jurul lui Stancev. Ei susţin că bulgarul i-a cerut unui funcţionar din Ministerul Comunicaţiilor să verifice dacă telefoanele sale sunt puse sub urmărire şi redau transcreirea unei convorbiri telefonice purtate în luna august.

"De obicei Schumi (Zsolt Nagy) verifică mereu. Pentru că nu contează că sunt bulgar, dar nu pot să-mi urmărească telefonul de Austria", i-ar fi spus Stancev funcţionarului din Ministerul Comunicaţiilor. Procurorii mai spun că toţi membrii reţelei de spionaj economic erau convinşi că dacă folosesc doar cartele telefonice din Austria sau Anglia nu vor putea fi monitorizaţi.
Mai multe articole despre:
privatizare Zsolt Nagy