MENIU

Ministrul Mediului s-a întâlnit cu un urs chiar în ziua în care guvernul se pregătește să aprobe ÎMPUȘCAREA animalelor agresive

Ministrul Mediului - Tanczos Barna

Ministrul mediului s-a întâlnit cu un urs chiar în ziua în care guvernul se pregătește să aprobe împușcarea animalelor agresive. Proiectul ajunge pe masa mai multor ministere, pentru avizare. Ultimul caz șocant a avut loc în weekend, când un bărbat din Harghita a fost atacat și rănit grav de un urs. 

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, s-a întâlnit cu un urs în drumul său spre București, în localitatea Bixad din Covasna. Barna a postat fotografii pe pagina sa de Facebook și a precizat faptul că animalul nu s-a speriat de mașini și nici de localnici.

„Azi dimineață în drum spre București m-am întâlnit cu acest urs în localitatea Bixad, Covasna. Nu s-a speriat de mașini și nici de oamenii trecători.

Conform proiectului de ordonanță și a procedurilor aferente, dacă ”animalul a fost observat ocazional în intravilan” sau „animalul nu se retrage la observarea oamenilor”, acest eveniment va putea fi clasificat cu risc redus și se va putea interveni pe baza procedurii de intervenție: prin ”îndepărtarea prin alungare” din intravilanul localității”, a transmis ministrul Mediului.

El a postat pe Facebook poza cu ursul.

Guvernul se pregătește să aprobe împușcarea urșilor agresivi. Primul pas este făcut astăzi, când proiectul ajunge pe masa mai multor ministere, pentru avizare.

Cum se va interveni în cazul urșilor

- primul pas: alungarea animalului sălbatic
- al doilea pas: tranchilizarea animalului (dacă e posibilă apropierea la 30-50 metri)
- al treilea pas: împușcarea animalului (dacă e agresiv și nu se retrage)

Mai multe articole despre:
tanczos barna urs lege