MENIU

Ministrul Mediului cere revocarea din functie a directorului responsabil cu lansarea programului "Rabla pentru electrocasnice"

Mircea Fechet

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a solicitat Premierului revocarea din funcţie a preşedintelui Administraţiei Fondului de Mediu, Dan-Cătălin Vatamanu, după amânarea lansării programului ”Rabla pentru electrocasnice”, care trebuia să aibă loc luni.

Într-o postare pe Facebook, ministrul a anunțat și că va trimite Corpul de Control la AFM pentru a se verifica neregulile existente și managementul instituției din ultima perioadă.

”Este inadmisibil ca, doar cu câteva minute înainte de startul programului, cetățenii să fie anunțați că acesta nu funcționează și că nu se pot înregistra, indiferent care este motivul.
În ultima lună, am primit asigurări constante că nu există probleme tehnice, ultima discuție pe subiect fiind chiar ieri. Solicit AFM să comunice urgent termenul la care Rabla electrocasnice poate începe. Cetățenii care așteptau cu nerăbdare acest program merită să cunoască informațiile complete, cât mai repede”, s scris Fechet.

Luni, la doar câteva minute după startul programului, site-ul pe care românii se puteau înscrie pentru a primi voucherele a picat. Ulterior, AFM a transmis că sunt ”suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informații”. Comunicatul instituției este disponibil AICI.

Citește și: ”Cum poți obține vouchere de 400 de lei pentru a cumpăra electrocasnice - Programul "Rabla pentru electrocasnice" pornește de astăzi”