MENIU

Ministrul Justiției îi răspunde șefei ÎCCJ, după interviul acordat Realitatea TV

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, adresează două întrebări, pe Facebook, ca reacție la declarațiile președintei Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, din interviul pentru Realitatea TV.

În interviu, Cristina Tarcea a explicat că i s-a părut inadmisibil de politizată demisia Laurei Codruța Kovesi și că nu i se pare normal ca un ministru al Justiției să se implice în această decizie.

O zi mai târziu, Tudorel Toader reacționează, pe Facebook: ”Sa intelegem ca este normal ca un judecator de rang inalt sa faca politica? Sa intelegem ca nu este normal ca un ministru sa critice un judecator dar este normal ca un judecator sa critice un ministru?”.

Șefa ÎCCJ a declarat că demisia Laurei Kovesi i s-a părut atât de politizată, ”încât nu am ştiut exact ce se întâmplă şi nu am ştiut în ce măsură o structură care face parte, pana la urma, potrivit Constituţiei, din autoritatea judecatoreasca, trebuie să facă obiect de disputa al atator dispute politice”.

Atât timp cât o structură face parte din autoritatea judecătoarească, să nu facem campanii electorale, să nu facem acţiuni politice, implicând acea structură a autorităţii judecătoreşti, a transmis Cristina Tarcea.

”Nu mi se pare normal ca iniţiativa revocării să pornească din mediul politic, nu mi se pare normal ca un ministru al Justiţiei să sesizeze Curtea Constituţională pe un aspect până la urmă comun al revocării unui procuror şef, nu mi se pare normal ca acelaşi aspect să ridice probleme de revocare, de suspendare a preşedintelui ţării. Este inadmisibil de mult politizat acest aspect şi nu mi-aş mai dori să se întâmple", a mai precizat aceasta, pentru Realitatea TV.

Măsură-bombă luată de şefa Instanţei Supreme. Cristina Tarcea a vorbit pentru Realitatea TV - VIDEO

Mai multe articole despre:
null