MENIU

Ministrul Justiţiei, asaltul final pentru albirea penalilor: Condamnările ar putea fi revizuite!

Toader vrea rejudecarea sentinţelor date la umbrela protocoalelor cu SRI

Procoalele dintre SRI şi instituţii din justiţie ar fi dus la condamnări ilegale, iar dacă ele nu au respectat legea, condamnările ar putea fi revizuite. Este declaraţia lui Tudorel Toader și a fost făcută într-o emisiune televizată.

Este de văzut dacă pe baza protocoalelor au avut loc condamnări nelegale, spune Tudorel Toader,  iar în acest caz s-ar putea trece la revizuirea condamnărilor.

"Ce facem în urma cunoaşterii, nu că au existat protocoale, ci a conţinutului protocoalelor? Ne minunăm? Arătăm cu degetul? Pe baza acestei colaborări, s-au derulat procese, judecat cauze, au fost condamnaţi oameni", a spus Toader la emisiunea TV.

Ministrul Justiţiei este de părere că nu putem să ne resemnăm dacă s-au făcut condamnări în baza unor protocoale care au funcţionat "pe lângă lege".

"Putem să spunem noi, în statul de drept, asta e, condamnarea a intrat in puterea stabilităţii raporturilor juridice? Sau trebuie să scoatem la lumină, nu numai continutul protocolului, ci şi caracterul nelegal şi, pe bază de consecinţă, condamnările nedrepte eventuale pe care unii le au suferit", crede Toader.

Acesta insistă că trebuie văzut dacă protocoalele au avut caracter nelegal, în conţinutul lor, şi dacă pe baza aceasta s-a ajuns la "condamnări nelegale şi netemeinice".

Totodată, ministrul Justiţiei susţine că a venit cu argumente corecte în privința revocării Laurei Codruța Kovesi, iar preşedintele Iohannis a dat un răspuns pur politic, raportându-se la oportunitate.