MENIU

Ministrul "Pamblică" dă sfaturi profesorilor: Trebuie să faceți lecțiile atractive

Profesorii trebuie să facă lecţiile atractive, pentru ca elevii să vină cu drag la şcoală, este de părere ministrul Educaţiei, Valentin Popa.

Sporirea calităţii educaţiei este "în mâna" profesorilor, care trebuie să facă lecţiile atractive, pentru ca elevii să vină cu drag la şcoală, a declarat ministrul Educaţiei, Valentin Popa, luni, la deschiderea noului an școlar.

"Stimaţi profesori, este foarte important ca dumneavoastră să faceţi la clasă lecţii atractive, să ţineţi elevii în clase şi să-i aduceţi cu drag la şcoală. Oricât am face noi din punctul de vedere organizatoric şi al salariilor, până la urmă, elementul esenţial al creşterii calităţii educaţiei este în mâna dvs, la clasă. Şi de aceea, dragi colegi, dumneavoastră, împreună cu părinţii şi elevii, trebuie să formaţi un parteneriat. Vă rog, dragi elevi, să aveţi încredere în profesorii voştri. Stimaţi părinţi, aveţi încredere în profesori, iar dvs, dragi profesori, vă rog să vă câştigaţi această încredere, este foarte importantă pentru creşterea calităţii în educaţie", a afirmat Popa.

Anul acesta, politicienii nu s-au mai înghesuit să participe la festivitățile de deschidere organizate de școli. Nici premierul, Viorica Dăncilă, nici președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, nu iau parte la vreun astfel de eveniment. Dăncilă a trimis, în schimb, un mesaj elevilor. Președintele Klaus Iohannis a participat la deschiderea anului școlar la un liceu din Alba-Iulia, unde a ținut și un discurs.

Mesajul lui Dăncilă la începutul anului școlar: noi gafe, limbaj de lemn, ficțiuni

Ministrul Educației a ajuns în atenția presei după ce a făcut, de-a lungul mandatului, câteva greșeli de exprimare. Una dintre ele a fost pronunțarea greșită a cuvântului ”panglică” - respectiv ”pamblică”.