MENIU

Ministrul Educației, ANUNȚ important pentru ELEVI despre purtarea măștii la EXAMENE

elevi masca protectie

Monica Anisie a anunțat că a propus ca elevii să poată renunța la purtarea măștii în sala de examen, la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Ministrul Educației a declarat marți că, deocamdată, așteaptă observațiile Ministerului Sănătății pentru procedura de examen. Anisie a anunțat și cum va decurge pregătirea elevilor în școli în cele două săptămâni de dinaintea examenelor.

 

„În cadrul procedurii şi, de fapt, ordinului comun pe care Ministerul Educației și Ministerul Sănătății l-a realizat, acel ordin comun prevede obligativitatea purtării măștii. (...) Și este vorba despre un ordin comun al Ministerului Afacerilor Interne și Ministerul Sănătății, un ordin care, iarăși, prevede obligativitatea purtării măștii în spații închise.

În procedura pe care noi o elaborăm pentru examenul naţional, am solicitat Ministerului Sănătății un punct de vedere cu privire la faptul ca pe acea perioadă în care elevul susține examenul, deci numai în momentul în care elevul se află în sala de examen, să poată să își dea masca jos.

Așteptăm punctul de vedere al Ministerului Sănătății și procedura pentru examen, în care atât Ministerul Educației, cât și Ministerul Sănătății va impune în modalitatea în care vom susține examenul”, a anunțat Monica Anisie, marți, la Radio România Actualități.

Evaluarea Nationala se va sustine peste două săptămâni, incepand cu data de 15 iunie, iar Bacalaureatul va incepe cu probele scrise pe 22 iunie si va continua cu probele de competenta.

În plus, ministrul Educației mai spune că elevii din anii terminali vor fi în siguranță în cele două săptămâni de pregătire. Anisie a descris măsurile care vor fi aplicate în școli și licee de săptămâna viitoare, din 2 iunie.

„Alături de Ministerul Sănătății, ne-am gândit la tot felul de scenarii pentru că, într-adevăr, sunt multiple aceste probleme și trebuie să le găsim răspunsuri. Dar, trebuie să înțelegem că în spațiul școlii vor fi în siguranță. Deci, școala va lua toate măsurile în așa fel încât să fie în siguranță atât elevul, cât și profesorul. Vor fi dezinfectate toate sălile de clasă, toate pupitrele, scaunele, zilnic se va face această dezinfectare, igienizare, se vor realiza culoare pe care trebuie să le parcurgă, culoare dezinfectate, li se va lua temperatura la intrarea în școală, va fi asigurat un cadru medical în timpul acestor ore de pregătire și în timpul examenelor.

Deci, școala, adică Ministerul Educației, prin inspectoratele școlare, cu toții vom lua măsurile care se impun în așa fel încât să fie în siguranță.

Ceea ce se întâmplă până la a ajunge elevul sau profesorul la școală, trebuie să se protejeze și în spațiul acesta, pe parcursul drumului până la școală”, a mai precizat Anisie la Radio România Actualități.