MENIU

Ministrul Agriculturii: Niciun produs cu dublu-standard vândut în România nu este periculos

Niciunul dintre alimentele cu dublu standard nu este periculos şi poate fi consumat fără probleme. O spune ministrul Agriculturii. Invitat în cadrul emisiunii ”Banii Vorbesc”, Petre Daea a declarat că, dacă produsele respective - lactate, carne, peşte şi ciocolată - erau dăunătoare pentru consumatori, ar fi fost imediat retrase de pe piaţă. 

În urma unei anchete, autorităţile au găsit 9 mărci care aveau standarde diferite din punct de vedere calitativ în România faţă de ţările din Occident.

”În primul rand, niciun produs nu este periculos, ca daca era periculos si era neconform, imediat autoritatea il retragea”, a explicat Daea.

Ministrul nu exclude varianta ca și producătorii români să pună pe piaţă produse cu dublu-standard.

”As iesi din vadul realitatii daca as spune ca nu exista produse diferite la producatorii romani dar care au si epxlicatia lor. Si in indfustria alimentara de la noi produsele se fac la comanda; unii doresc o calitate si un anumit gust, altii la fel”, a mai afirmat Daea.

Ministrul Agriculturii mai precizează că nu există norme juridice pentru a se putea dezvălui numele unor astfel de producători.

”Nu avem o norma comuna din care noi sa extragem ca defintiie ce inseamna dublu-standard, cum se urmareste, cum se determina care sunt insturmentele prtin care noi putem regla acest dublu-standard daca el exista”, a precizat acesta.

 
Mai multe articole despre:
agricultură daea dublu standard