MENIU

Ministerul Sanatății investește în doze de vaccin hexavalent și hepatitic B

Ministerul Sănătății a investit peste 88 de milioane de lei în doze de vaccin hexavalent și circa 150.000 de lei în vaccinul hepatitic B, anunță SEAP, citată de Agerpres.

Suma totală în vederea furnizării vaccinului DTPa-VPI-HiB-HB este de 88.137.000 de lei, conform contactului cu societatea Farmaexpert DCI SRL, din 8 martie a.c.

Vaccinul hepatitic B este furnizat prin intermediul societății GlaxoSmithKline SRL, în baza unui contract încheiat în data de 27 martie a.c., în valoare de 149.950 de lei.

Miercuri, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat în carul unei ședințe că s-a semnat demaratea procedurii în vederea cumpărării a 115.000 de vaccinuri împotriva rujeolei, iar vccinul hexavalent, cât și cel teravalent „au ajunj în țară conform calendarului programant”, citeză Agerpres.

"Acolo deja nu mai avem o problemă. Mai rămâne problema vaccinului hepatitic B pediatric. Am achiziționat toate cantitățile disponibile pe piață de la toate firmele și mai avem încă o ofertă din partea Guvernului norvegian (...) de 10.000 de doze care au venit ca urmare a activării procedurii europene de urgență", a menționat ministrul Sănătății, Florian Bodog.