MENIU

Ministerul Mediului a oprit procesul de evaluare a proiectului Roşia Montană

Ministerul Mediului a oprit procedura de evaluare a proiectului Roşia Montană întrucât ultimul certificat de urbanism prezentat de investitor, emis la sfârşitul lunii iulie, este suspendat de drept, informează agenţia NewsIn.

Ministrul Mediului, Atilla Korodi, a anunţat, joi, că instituţia pe care o conduce a oprit procedura de evaluare a proiectului Roşia Montană, întrucât ultimul certificat de urbanism prezentat de investitor, emis la sfârşitul lunii iulie, este suspendat în baza unei prevederi a legii contenciosului administrativ, modificate în august, potrivit căreia "în ipoteza emiterii unui nou act administrativ cu acelaşi conţinut ca şi al celui suspendat, acesta este suspendat de drept".

Roşia Montană Gold Corp. contestă declaraţiile ministrului: "Modificarea legii contenciosului administrativ a fost operată după emiterea celui de-al treilea certificat de urbanism pentru proiectul Roşia Montană, astfel încât nu poate fi aplicată retroactiv", a declarat joi, pentru NewsIn, directorul pentru mediu al Roşia Montană Gold Corporation, Horea Avram.
Mai multe articole despre:
Roşia Montana mediu Montană Korodi