MENIU

Ministerul Educaţiei a publicat un nou calendar pentru învăţământul profesional

<p>&nbsp;C&acirc;nd &icirc;ncep Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a?</p>

Săptămâni încărcate de teste, evaluări şi recapitulări. Elevii vor intra, în perioada următoare, în focul examenelor. Primii sunt şcolarii din clasele a 2-a, a 4-a şi a 6-a, care vor susţine, pentru al doilea an consecutiv, evaluările naţionale. Notele nu vor fi trecute în catalog, dar vor fi discutate la clasă, cu profesorul.

Şcoala a început cu emoţii pentru elevii din clasele a 2-a, a 4-a şi a 6-a. Zilele acestea recapitulează materia ca să fie pregătiţi pentru evaluarea naţională pe care o vor susţine începând cu 18 mai.


Notele nu vor fi trecute în catalog, ci în portofoliul fiecărui elev. Apoi vor avea loc mai multe discuţii la clasă, iar profesorul le va arăta ce au greşit.


Testările elevilor din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a sunt programate în perioada 18 mai - 3 iunie.

În luna iunie, încep şi examanele de la Bacalaureat, dar şi Evaluarea Naţională pentru elevii claselor a VIII-a. În funcţie de rezultatele pe care le au la final de gimnaziu, aceştia se pot înscrie, în perioada 8-12 iunie, în învăţământul profesional. Nu sunt însă mulţi doritori. Chiar dacă primesc din partea statului o bursă lunară de 200 de lei şi au posibilitatea să facă practică la diferite instituţii, unde se şi pot angaja ulterior, elevii nu se înghesuie la aceste şcoli.


Aproape 30.000 de tineri s-au înscris anul trecut la şcolile profesionale din toată ţara. Cele mai căutate specializări au fost de mecanic auto, ospătar, lucrător comercial, bucătar şi frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist.

Mai multe articole despre:
elevi învăţământ evaluări profesionale