MENIU

MINI-CALCULATORUL controlabil prin gesturi ale feței

MINI-CALCULATOR, portabil la ureche, controlabil prin gesturi ale feței

Cercetători japonezi lucrează la un mini-calculator portabil pe ureche, ce poate fi controlat prin mimica feței. Aparatul fără fir cântărește 17 g, dispune de o capacitate bluetooth, este echipat cu GPS, busolă, captatori, baterie, barometru, microfon și difuzor, relatează sâmbătă AFP.

Tehnologia la purtător constituie o direcție principală de dezvoltare a electronicii, potrivit experților, și acest mini-calculator de purtat la ureche ar fi o nouă evoluție, potrivit.

Numit deocamdată 'PC portabil la ureche', aparatul are un mini-cip electronic și capacități de stocare, permițând celui care îl poartă să utilizeze softuri, a declarat AFP șeful proiectului, Kazuhiro Taniguchi, de la Universitatea din Hiroshima.

Designul calculatorului va sugera aranjamente florale japoneze, ikebana. 'Ne gândim ca lumea să le poarte la ureche ca pe cercei', a adăugat Taniguchi în cadrul prezentării unui prototip. Creatori agerpres.roi aparatului speră să îl pună în vânzare în decembrie 2015.

Mini-calculatorul va putea fi conectat la diferite aparate electronice mobile, permițând utilizatorului să folosească softuri și aplicații accesibile prin gesturi ale feței, cum ar fi ridicarea sprâncenei, plescăitul limbii, mișcarea nasului sau strânsul din dinți. Captatorii din nini-calculator vor permite recunoașterea acestor mișcări din interiorul urechii.

Mai multe articole despre:
calculator computer ureche mini calculator