MENIU

Mii de pelerini la Mănăstirea Putna! Semnificaţiile Morţii şi Învierii Domnului, explicate

La Mănăstirea Putna, sute de oameni au refăcut vineri seară, simbolic, înmormântarea lui Isus Hristos. Diseară, la sfânta slujbă de Înviere, numărul pelerinilor se anunţă a fi unul record.

"In acest moment in biserica este slujba deniei, a prododului Domnului. In cuvinte mai simple am putea sa spunem ca este momentul in care omenirea plange punerea in mormant a mantuitorului si plange nu atat plecarea dintre ei a unui om ca ei, a unui om pe care ei nu l-au cunoscut ca fiind Dumnezeu, dar mai ales plang nevinovatia care intra acum in mormant prohod asadar inseamna plangere, tanguire. A se tangui e o calit a sufletului uman.", a spus Părintele Hristostom.

În Vinerea Mare, în toate lăcaşurile de cult a fost scos, în mijlocul bisericii, Sfântul Epitaf, care simbolizează mormântul Mântuitorului.

Trebuie sa stim de unde venim. Prima sursa, izvorul vietii noastre este de la Dzeu. Cine nu reuseste sa-si inteleaga acest izvor, aceasta obarsie nu se va cunoaste niciodata pe sine. Al doilea element identitar profund e neamul in care ne nastem, si de abia al treilea familia, spune Parintele Dosoftei.

Familia e locul unde omul nu numai ca invata credinta, dar unde deprinde puterea de crede, de a iubi si se lasa iubit, intelege ce e sacrif parintilor pentru copii, intelege ce este ascultarea sotilor unul fata de altul, intelege ce este dorirea dorirea binelui , mai presus de binele propriu a parintilor pentru copii, a mais spus parintele Dosoftei.

"Sa avem aceasta linistire, ca Dumnezeu nu ne cere nu stiu ce standarde, ne va aduce el acolo, dar El are doar nevoie de inima noastra deschisa care sa-I primeasca mana, pentru ca El va face restul", a spus Parintele Romanah Ieremia.

Mai multe articole despre:
preoţi jocuri de putere mănăstirea Putna