MENIU

Mihai Tudose: E o fabulație să rămână Guvernul Dăncilă

Mihai Tudose vs Dragnea

Fostul premier al PSD, Mihai Tudose, trecut pe listele partidului Pro-România al lui Victor Ponta, a vorbit duminică seara, la Realitatea TV, despre implicațiile votului dat de români la alegerile europarlamentare..

Premierul care a fost înlocuit de Dragnea cu Viorica Dăncilă nu mai vede multe zile pentru actuala guvernare PSD. "Să rămână Guvernul Dăncila e o fabulație", spune Tudose.

"Azi, în ziua de 26 mai, a câștigat România, s-a trezit spiritul civic și e un mare castig. Avem doi competitori: PNL și USR. USR a fost magnet pentru cei nemulțumiți de PSD. E o victorie pentru Pro Romania care se va consolida în 2-3 ani, noi am urmărit validarea, neăam atins obiectivul, rămâne să devenim alternativa pe stânga", a declarat Mihai Tudose la emisiunea "Legile Puterii".

Fostul premier a mai spus că, atunci cand l-a auzit pe Dragnea vorbind la TV, a plecat din fața televizorului.

"Firea a aflat de la TV că va fi candidat. Pe mine mă bucură că cei care m-au trădat primesc ceea ce merită. Daca ai demnitate puteai sa pleci. Declaratia asta trebuia să fie: „La revedere, am plecat, îmi asum eșecul". Să rămână Guvernul Dancila e o fabulație", a explicat Tudose.

Potrivit acestuia, PSD se va delimita de Dragnea și "va începe cu furculițe înfipte în spate". Normal ar fi ca și ALDE să iasă de la guvernare, consideră Tudose. "Dacă Tăriceanu vrea la președinție, îi doresc succes, dar nu văd de ce se mai chinuie", consideră caustic fostul premier.

Concluzia lui Tudose este următoarea: a lăsa "aceasta calamitate" să mai conduca România e foarte grav, dar nici anticipatele nu sunt realiste: "Nu vor vota motiunea că nu vor să plece acasa, asta e realitatea. Toate partidele din opozitie trebuie să stea la masa și găsită o soluție".

Mai multe articole despre:
alegeri europarlamentare Mihai Tudose