MENIU

Mierea contrafăcută este periculoasă pentru sănătate. Cum verifici dacă este de calitate!

Nutriționist: "Mierea nu face bine tuturor". Cine ar trebui să o evite

Atunci când cumperi miere trebuie să fii atent la transparență, fluiditate, aromă și gust.

Mierea de albine este un aliment 100% natural, cu multiple beneficii pentru sănătate. Aceasta are efect antibacterian și antifungic, ușurează simptomele infecțiilor respiratorii, reduce simptomele alergiilor, ne dă energie, vindecă rănile.

Atunci când dorești să achiziționezi miere naturală trebuie să fii atent la transparență. Aceasta este transparentă și se poate vedea prin recipient dacă acesta nu este opac sau colorat, însă asta nu se întâmplă și cu mierea contrafăcută din zahăr. Mierea contrafăcută are un aspect mat sau opac.

De asemenea, ia o linguriță de miere și las-o să curgă înapoi în borcan. Mierea naturală are o consistență superioară, spre deosebire de cea contrafăcută, prin urmare trebuie să se scurgă mai încet.

Dacă îi lipsește aroma, înseamnă că mierea este fie foarte veche, fie a fost supraîncălzită pentru fluidizare. Pentru a-i simți aroma și parfumul, mierea se degustă asemenea vinului: nu se înghite imediat, ci se ține câteva secunde pe limbă. Dacă gustul persistă și după înghițire, atunci mierea este naturală.

Conform floaredetei.ro, mierea naturală are cristale fine care se topesc rapid în gură, în schimb, cea contrafăcută se dizolvă lent.

Mai multe articole despre:
miere cristale miere naturală miere contrafăcută