MENIU

Metroul oprește, astăzi, la Tribunalul București

Când va fi finalizat metroul din Drumul Taberei?

Deschiderea mult așteptatului metrou din cartierul Drumul Taberei s-ar putea tranșa, astăzi, în instanță, informează Realitatea TV

Metroul din cartierul Drumul Taberei este așteptat de bucureșteni ca pâinea caldă. Cei care locuiesc în zonă vor ajunge mai repede la serviciu și vor scăpa de șantierul deschis în urmă cu șapte ani. Majoritatea stațiilor sunt gata și se așteaptă automatizarea căilor de rulare.
 
Tribunalul Capitalei trebuie să facă lumina într-un proces deschis de o firma care a pierdut licitația pentru sistemul de siguranță al magistralei. Lucrările la noua linie sunt aproape de final dar acest proces ar putea da peste cap planurile companiei, de a inaugura metroul la începutul anului viitor.
 
 
Metroul ar putea circula abia în 2019, dar nici acest termen nu este sigur, pentru că s-au încurcat în licitații și contestații.

Licitațiile la metroul din Drumul Taberei au început în 2008, lucrările în 2012, iar de atunci termenele de finalizare au fost amânate.

Cum însă și licitațiile pentru achiziția trenurilor au fost blocate, povestea fără sfârșit a metroului din Drumul Taberei s-ar putea să nu se termine nici în 2019. Asta în condițiile în care inspectorii Oficiului European Antifraudă, OLAF, au declanșat o investigație și anchetează acuzații de nereguli în desfășurarea proiectului.

Mai multe articole despre:
metroul oprește Tribunalul București