MENIU

Metrorex: în situații de urgențe medicale, călătorii nu mai au acces în stații

Metrorex: în situații de urgențe medicale, călătorii nu mai au acces în stații

Conducerea metroului bucureștean a anunțat că pasagerii nu vor mai avea acces în stații în cazul unor situații de urgență medicală. Decizia a fost luată după discuții cu oficiali din Poliție, ca urmare a două situații de urgențe medicale în urma cărora traficul trenurilor a fost dat peste cap și s-a produs aglomerație.

„Metrorex informează că, în contextul evoluţiei riscului de îmbolnăvire cu COVID 19, dar și a urgențelor medicale înregistrate în 07.10.2020, pe data de 09.10.2020, la sediul Metrorex a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanţi ai Brigăzii de Poliţie pentru Transport Public, cei ai Poliţiei Metrou, ai firmelor de pază la metrou, precum şi reprezentanţii Metrorex," se spune în comunicatul oficial.

Pornind de la cele 2 situații de urgențe medicale, Metorexe a stabilit, de comun acord cu partenerii ca în astfel de cazuri, până la prezentarea forțelor de Poliție, controlorii de acces si agentii de securitate să îndrume călătorii, prin anunțuri la stația de sonorizare, respectiv prin recomandări verbale, să nu acceseze statiile de metrou pana la reglementarea situatiei.

În cadrul întâlnirii s-a evaluat modul de acționare existent, astfel:

a) Se acționează zilnic, în schimburi, cu 24 de agenți de poliție, 12 echipe mixte poliție/ jandarmi, cu două echipe în ținută civilă;

-zilnic, în medie, s-au înregistrat cca. 50-60 de situații în care s-au aplicat diverse sancțiuni conform prevederilor legale;

b) Având în vedere evoluția pandemiei Covid 19, s-au făcut demersuri pentru suplimentarea numărului de jandarmi;

c) În cele 63 de stații de metrou acționează zilnic 320 de agenți de pază în trenurile de metrou și stații, fiind constituite inclusiv 10 patrule mobile;

Față de situațiile de urgență înregistrate, se fac demersuri la ISUB-IF pentru realizarea unor întâlniri care să clarifice procedurile de intervenție ale acestora.”, se arată în comunicat.

”De asemenea, s-au discutat posibilitățile în ceea ce privește colaborarea cu Polițiile Locale de la nivelul Municipiului București, urmând a se solicita o întâlnire, raportat la posibilitățile acestora de a asigura sprijin la gurile de acces de metrou, în situații de urgență.

S-a actualizat modul de acționare în ceea ce privește aplicarea procedurilor de comunicare în situații de urgență pe fluxul informațional METROREX – Poliția Metrou, respectiv firme de pază – METROREX și firme de pază – Poliția Metrou.

Astfel, in situatiile de urgenta, pana la prezentarea fortelor de Politie, controlorii de acces si agentii de securitate vor indruma calatorii, prin anunturi la statia de sonorizare, respectiv prin recomandari verbale, sa nu acceseze statiile de metrou pana la reglementarea situatiei.” informează Metrorex, conform unui comunicat de presă.

Mai multe articole despre:
metorex aglomeratie situatie de urgenta