MENIU

Metrorex, executată silit de constructorii metroului Drumul Taberei

Metroul din Drumul Taberei, încă nefinalizat

Constructorii metroului de Drumul Taberei au pus poprire pe conturile Metrorex, după ce au câştigat în instanţă plata a peste 15 milioane de lei.

Neînţelegerile financiare dintre stat şi asocierea condusă de italienii de la Astaldi au izbucnit în urmă cu patru ani, când aceştia au reclamat o sumă suplimentară faţă de ce este prevăzut în contract.

Astaldi, liderul asocierii care construieşte tronsonul Eroilor – Râul Doamnei al Magistralei 5 de metrou, a pus poprire pe conturile Metrorex, spun surse citate de Economica.net.

Judecătoria Sectorului 1 a admis pe 21 noiembrie 2017 cererea de executare silită a Metrorex, formulată de către constructorii Metroului de Drumul Taberei.

Luptele în instanţă dintre constructori şi Metrorex nu se opresc aici. Pe 15 decembrie 2017, firmele constructoare au mai deschis un litigiu împotriva companiei de stat, pentru plata a încă 29 de milioane de lei.

Metrorex a selectat, la finele lunii februarie 2011, consorţiul format din Astaldi (Italia), FCC (Spania), Delta ACM şi AB Construct (România) pentru a realiza tronsonul Eroilor - Drumul Taberei. În România, compania Astaldi a fost implicată în mai multe proiecte, printre acestea numărându-se Pasajul Basarab din Bucureşti şi Stadionul Naţional.

Mai multe articole despre:
metrorex metrou Drumul Taberei