MENIU

Meseria momentului: Se plătesc SALARII de mii de euro

<p>Salarii foarte mari &icirc;n IT</p>

Meseria de IT-ist este una dintre cele mai bănoase pentru tinerii din generaţia actuală, dar ea mai implică şi alte cerinţe, nu doar să ştii să lucrezi la calculator, potrivit unei analiza Capital.ro.

«Fă-te inginer, e meserie de viitor», ne sfătuiau părinţii pe vremea comuniştilor, când ţara trebuia „industrializată" şi economia avea nevoie de specialişti în metalurgie, construcţii de maşini, transporturi, energie. Astăzi sunt la modă IT-iştii. Companiile caută absolvenţi de facultate din domeniul computerelor şi nu le vine foarte uşor să îi găsescă.

„Absorbţia se ridică la 95%, multe firme din portofoliul nostru solicită specialişti în IT", a declarat Mihaela Tudorancea, managing partner la compania de resurse umane Tudorancea &Partners.

„Un începător primeşte la noi un salariu peste media pe economie, iar angajaţii de pe poziţii mai avansate, de exemplu software developer, câştigă şi câteva mii de euro pe lună", a declarat Andreea Stănescu, senior director la Stefanini România, companie braziliană de externalizare servicii IT, cu peste 1.000 de angajaţi şi cifră de afaceri de circa 17,5 milioane de euro. Mai multe...

Mai multe articole despre:
salarii meserii IT-işti salarii IT