MENIU

Mesajul Principesei Margareta, după moartea președintelui Academiei Române

ORA 19.00: Principesa Margareta, discurs pentru români, după moartea Regelui Mihai

Custodele Coroane, Majestatea Sa Margareta, a transmis o scrisoare Academiei Române, după ce a aflat de moartea președintelui acestei instituții, profesorul Ionel Valentin Vlad, precizând că acesta a fost ”un exemplu de simţ civic, de devotament profesional şi de rigoare academică".

"Am aflat cu nespusă tristeţe vestea trecerii la cele veşnice, în Ajunul Naşterii Domnului, a preşedintelui Academiei Române, profesorul Ionel Valentin Vlad. Suflet delicat şi spirit de oţel, preşedintele Academiei a fost un exemplu de simţ civic, de devotament profesional şi de rigoare academică. În spatele discreţiei sale, atât de contrastantă cu societatea contemporană, Ionel Valentin Vlad a fost modern în gândire şi tânăr în aspiraţii. Coroana Română a fost unul dintre idealurile pe care le-a slujit cu graţie şi devotament. Condoleanţe doamnei Vlad şi familiei îndoliate! Dumnezeul să-l odihnească în pace", se arată în scrisoarea Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei, adresată Academiei Române la aflarea veştii trecerii la cele veşnice a profesorului Ionel Valentin Vlad, preşedintele Academiei Române.

Academicianul Ionel Valentin Vlad, preşedintele Academiei Române, a murit duminică, la vârsta de 74 de ani, după o grea suferinţă, potrivit unui anunţ al forului cultural şi ştiinţific.

Miercuri, trupul neînsufleţit al academicianului Ionel Valentin Vlad va fi depus la sediul Academiei Române.